Es constitueix la Xarxa Comarcal d’Igualtat Marina Alta

El passat 18 de novembre, a les 12h a la Casa de la Cultura d’Orba, s’ha celebrat la presentació de la Xarxa Comarcal d’Igualtat Marina Alta.

Han acudit el conjunt de Regidories d’Igualtat i alcaldies, així com les respectives Serveis Socials municipals de Dénia, Xàbia, Calp, Teulada-Moraira, Benissa, Poble Nou Benitatxell i la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta.

Al llarg de 2020 i 2021, s’ha realitzat treball tècnic-polític per a constituir un espai de cooperació i col·laboració entre els Ajuntaments i entitats locals de la comarca en matèria d’Igualtat i Diversitat, que permeta plantejar polítiques públiques integrals des d’una mirada comarcal.

Els objectius de la Xarxa són potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre Ajuntaments de la Marina Alta en matèria d’Igualtat de gènere i Diversitat; afavorir l’intercanvi de pràctiques, estratègies i serveis com a model de bones pràctiques; la cooperació en la realització de projectes innovadors i experimentals, la promoció i millora dels recursos existents a la comarca en matèria de Violència de Gènere i promoció de la Igualtat; i l’eficiència pressupostària dels recursos d’Igualtat i Diversitat.

Amb tot això, consolidar la responsabilitat de l’Administració local en l’eradicació de la desigualtat per raó de sexe/gènere en el seu àmbit d’actuació.

La Xarxa està formada pel conjunt de Regidories d’Igualtat dels municipis de Dénia, Xàbia, Calp, Teulada-Moraira, Benissa, Benitatxell; i la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta, que acull els municipis de Pedreguer, Ondara, Gata de Gorgos, El Verger, Xaló, Els Poblets, Orba, Beniarbeig, Alcalalí, Benidoleig, Llíber, Parcent, la Vall de Laguar, Sanet i els Negrals, el Ràfol d’Almunia, Senija, Benigembla, Murla, Castell de Castells, Benimeli, Sagra, i Tormos.

A la presentació s’ha ratificat el compromís polític en dur a terme accions des d’un enfocament comarcal en matèria d’Igualtat i Diversitat, i s’ha corroborat la necessitat d’un espai com aquest. A més, s’ha presentat la primera actuació executada com a Xarxa: el “Mapa comarcal de Recursos de Violència de Gènere”, que es farà públic en breu.

Fuente: Ayuntamiento de Pedreguer