Es presenta la XXII Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina

Un any més, Teló Teatre, organitza en companyia de l’Ajuntament de Cocentaina, i amb la col·laboració de la Seu universitària de la Universitat d’Alacant, la que serà la XXII edició de la Mostra de Teatre Amateur Vila de Cocentaina. En aquest 2022, l’organització ha preparat una programació que no deixarà a ningú indiferent, ja que hi ha moltes ganes de cultura, moltes ganes de teatre, per això Teló Teatre lluita per oferir cultura de qualitat.

 

Com ve sent habitual, aquest any obrirà la mostra, una obra per a disfrutar en família dedicada als més menuts de casa, «Cachivaches», a càrrec del grup ClownDestino Teatro. Serà el diumenge 6 de febrer a les 12:00h del migdia al Teular. En l’argument de l’obra, els protagonistes, Mari Luz Bombilla i Protona es muden, però envoltades d’un munt de «cachivaches» esperen al camió de la mudança que aquest es retarda, i molt.

 

En segon lloc, el grup seleccionat d’aquest any i que actuarà el dissabte dia 12 de febrer a les 20:00h al Teular és «Teatre circ», amb els companys que venen de la població veïna d’Alcoi, els quals ens representaran «La Tortuga de Darwin». escrita pel reconegut dramaturg espanyol Juan Mayorga, una obra que delecta, diverteix i commou, una obra enginyosa, apassionant i reflexiva, a més de sorprenent per la solidesa dels seus missatges.

 

Per finalitzar, Teló Teatre farà la clausura d’aquesta mostra, que, a pesar de les dificultats sanitàries i de la crisi que viu el món de la cultura, Teló Teatre lluita per fer que continue viva la flama del teatre Amateur, i ho farà amb la representació de «Berenàvem a les fosques», una obra basada en el text teatral del reconegut dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet que narra les penúries d’una família en la postguerra, centrada en un grup de set persones de classe obrera que viuen a Barcelona i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim i de la vida.

 

El president de Teló Teatre, informa que les dues primeres representacions seran amb entrada gratuïta, tot i que s’ha de reservar la invitació mitjançant la plataforma web de l’Ajuntament en entrades.cocentaina.es En canvi, l’obra de «Berenàvem a les fosques» que es representarà el dia 19 de febrer, tindrà un cost de 5 euros i les entrades es podran adquirir en el mateix lloc web.

 

El regidor de l’àrea, Ivan Jover, explica que, després d’un 2020 en el qual no es va poder celebrar la mostra a causa de la COVID, estem molt il·lusionants per portar endavant XXII edició i treballar colze a colze amb Teló Teatre en la seua organització on s’ha aconseguit confeccionar un cartell amb propostes de moltíssima qualitat.