L’Ajuntament signa el conveni per a la prestació conjunta del servei de recollida i control d’animals abandonats

  •     · El servei mancomunat es prestarà entre Tavernes, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, la Mancomunitat de la Safor, el Consorci de la Ribera i els ajuntaments de l’Alcúdia i de Cullera
  • L’Ajuntament ha cedit una parcel·la municipal de 3.035 m2 en el polígon del Golfo, on s’ubicarà el nucli zoològic amb capacitat màxima per a 300 animals
  •     · Amb el conveni signat, es procedirà a la redacció del projecte constructiu i a la licitació de les obres dels dos refugis d’animals abandonats per a començar a oferir el servei durant l’any 2023

Tavernes, 2022.01.28. Este matí s’ha signat el conveni entre l’Ajuntament de Tavernes, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, la Mancomunitat de la Safor, el Consorci de la Ribera i els ajuntaments de l’Alcúdia i de Cullera per a la prestació conjunta del servei de recollida i control d’animals abandonats. El servei, al qual s’han adherit un total de 31 municipis de la Ribera i 21 de la Safor, comptarà amb dos nuclis zoològics, un a Tavernes i altre a l’Alcúdia.

Per a dur endavant el projecte, l’Ajuntament de Tavernes ha cedit una parcel·la municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo, on es construirà el refugi d’animals abandonats amb una capacitat màxima per a 300 gossos i felins. La instal·lació comptarà amb espais diferenciats per a gossos, felins, altres animals com cavalls o ases i un espai de cura amb una consulta veterinària i un quiròfan per als animals que necessiten atenció, i també un mòdul per a formació i xarrades.

L’acte de signatura del conveni ha comptat amb la presència del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana, així com representants de les mancomunitats i els municipis implicats en el projecte, entre ells, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer.

Amb el conveni signat, el següent pas serà la redacció del projecte constructiu i la licitació de les obres dels dos nuclis zoològics, els quals compten amb una inversió total de més d’1 milió d’euros. La previsió és que el servei mancomunat de recollida i control d’animals abandonats estiga en funcionament durant la primera meitat de l’any 2023.

L’entitat encarregada de gestionar directament les instal·lacions i la direcció del servei serà el Consorci de la Ribera, en col·laboració amb les protectores per a la recollida, manteniment, gestió de les acollides i adopcions dels animals abandonats. A més, hi haurà una sinergia total entre els dos nuclis zoològics per a facilitar el seu funcionament, es promourà l’adopció i l’esterilització d’espècies canines no controlades i colònies felines, es seguirà la política de sacrifici zero i es conscienciarà a la ciutadania sobre els drets animals amb tallers de formació i sensibilització.