Ontinyent celebra el seu primer “Ple Infantil” dins l’elaboració del I Pla d’Infància i Adolescència de la ciutat

El Teatre Echegaray d’Ontinyent acollia aquest divendres la celebració del primer “Ple Infantil i Adolescent” de la ciutat, inclós dins el procés d’elaboració del primer Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent. Aquest document, encomanat per l’Ajuntament a la Universitat d’Alacant (UA) pretén ser un “full de ruta” per programar línies d’actuació que atenguen les necessitats i inquietuds marcades pels propis xiquets i joves de la localitat, i la seua elaboració ha estat objecte als darrers mesos de diferents tallers i activitats participatives amb la població infantil ontinyentina.

 

El “Ple Infantil” comptava amb la introducció de la conta contes Almudena Francés, i les intervencions de l’Alcalde Jorge Rodríguez; la regidora d’Infància i Adolescència, Katty Ushiña; el director de l’equip investigador del Departament de Sociologia de la Universitat d’Alacant, Raúl Ruiz; i de diversos xiquets i xiquetes que intervenien per plantejar a l’Alcalde inquietuds sobre aspectes concrets que afecten al seu dia a dia a la ciutat, com ara l’ús de la bicicleta, l’internet gratuït, les zones d’esplai o la neteja viària. L’acte també comptava amb l’assistència de la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, així com d’alumnat de diverses edats i centres educatius.

 

Jorge Rodríguez responia a les preguntes i destacava la importància “de construir el futur tenint molt en compte als qui seran els seus principals protagonistes. Després d’elaborar el Pla de Joventut hem volgut també tenir un Pla d’Infància, dins el qual a més pugam fer actes com el de hui, al qual pugam escoltar les seues propostes, dubtes i suggeriments”, assenyalava. La regidora d’Infància, Katty Ushiña, destacava la importància que ha tingut la participació en aquest procés, “i així tenir un full de ruta el més ajustat possible a les inquietuds i necessitats reals que té aquest sector de la població, a través del qual poder donar-les resposta de la millor manera possible”, manifestava.

 

L’acte d’aquest divendres també incloïa el lliurament dels premis del concurs de dibuix dut a terme dins les accions del procés d’elaboració del “Pla d’Infància i Adolescència” i al qual han participat prop de 400 alumnes de 4 a 6 anys dels diferents col·legis de la ciutat. L’equip redactor del pla lliurava a l’Alcalde un primer esborrany del document, el detalls del qual es faran públics pròximament.

 

Fuente: Ayuntamiento de Ontinyent