Ontinyent inverteix mig milió d’euros en agilitzar la gestió administrativa i l’atenció ciutadana

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà en 2022 més de mig milió d’euros en accions de modernització d’equipaments, infrastructures i tecnologia, per tal d’agilitzar la gestió administrativa, entre les que destaquen la transformació de la planta baixa de l’Ajuntament i la implantació d’una nova plataforma informàtica de comptabilitat com a accions més destacades

 

La regidora coordinadora de l’àrea de Govern Obert i Transparència, Natàlia Enguix, compareixia aquest dilluns en roda de premsa per donar detalls de les partides que destina el recentment aprovat pressupost municipal a tal efecte. A la compareixença davant els mitjans, a la qual estava acompanyada pels regidors Pepe Gandia (Seguretat Ciutadana) i Virtudes González (Ciutadania), Enguix destacava que «transformar i modernitzar l’atenció a la ciutadania és un camí que venim transitat des de fa uns anys, però en 2022 va a gaudir d’un canvi absolut i per a sempre. Un canvi profund que veniem plantejant fa temps però que la pandèmia ha accelerat de manera definitiva, tot per buscar la màxima eficiència dels recursos públics i sobretot oferir la millor atenció possible a la ciutadania.», assenyalava.

 

Així, la regidor feia especial menció a la inversió de 260.000 euros en la transformació de la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament «per transformar-a en un lloc funcional, amable i tecnològicament avançat, perquè les persones que vinguen a l’Ajuntament se’n puguen anar amb tots els tràmits resolts i en el menor temps possible». Un canvi que a més de tecnològic, «ha de ser físic i humà i per això es crearà un primer punt d’informació immediata i la nova oficina tàctil de tramitació, que està en proves i de la que donarem detalls en breu», avançava. A més a més es crearà una àrea d’atenció individualitzada amb 8 punts d’atenció i un espai d’espera amb sistema electrònic de torns. El personal que atenga estos punts rebrà ua formació específica per tal de tenir al seu abast la informació possible per evitar que la persona atesa haja de tornar altre dia quan això siga possible.

 

Igualment, altra inversió destacada prevista als pressupostos és la destinada al canvi del sistema de comptabilitat municipal i la implnantació d’una nova plataforma electrònica, amb una inversió superior als 200.000 euros que comptarà amb ajua de la Diputació de València i els fons FEDER del programa EDUSI de la Unió Europea. Natàlia Enguix posava de relleu que «modernitzar l’administració és clau per millorar l’atenció a les persones i empreses. Per això en 2022 anem també a consolida rla contractació electrònica, que permet acurta els terminis per a adjudicar els projectes. Volem acurtar al màxim els tràmits administratius», incidia.

 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia, explicava que esta aposta per l’eficiència i l’agilitat en la gestió també es veu reflectida en la Policia Local. Així, en 2021 s’ha equipat a la plantilla amb noves tabletes, etilòmetre, sonòmetre i càmeres; s’ha continuat renovant la flota de vehicles; i s’ha implantat el nou sistema de comunicació Tetra, «i ara en 2022 anem a seguir en esta línia, amb accions com completar la integració dels butlletins de denúncia municipals en el 112». Aquesta novetat, explicava, «permetrà respondre de manera més ràpida als incidents, notificar més ràpidament, i així estalviar paper i temps», explicava. Gandia recordava que pel que  fa a la Policia Local que en 2021 s’ha comptat amb la incorporació de 7 nous agents, als que en 2022 s’afegiran altres 5 nous oficials per concurs d’oposició.

 

Pel que fa a Virtudes González, la regidora de Ciutadania explicava que el pressupost de 2022 “continuarà apostant per la participació ciutadana i pel programa Ontinyent Participa, que vé sent un referent tant pel nivell de participació com d’execució de projectes”, assenyalava. En aquest sentit la regidora explicava que s’executaran tots els projectes guanyadors de l’última edició del programa. González recordava que l’Ajuntament també aposta per la participació a través d’accions com els tallers realitzats per implicar a la ciutadania en projectes com els de la Plaça de la Concepció o la reforma del Carrer Sant Antoni, que s’executarà en 2022.

 

 

Fuente: Ayuntamiento de Ontinyent