Ontinyent obrirà l’Escola de Families 2022 amb una xarrada sobre l’espectre autista

Ontinyent torna a posar en marxa la “Escola de Families” i ho fa amb una conferencia organitzada per la regidoria d’Educació per conmemorar el Dia de la Síndrome d’’Asperger. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que “l’Ajuntament ve treballant als últims anys en col·laboració amb Inclou-TEA per afavorir la inclusio dels xiquets i xiquetes amb espectre autista. Dins d’esta línia es planteja esta xerrada, a la qual comptarem amb la interesantíssima intervenció d’Elsa Cortés Aznar, una jove de 22 anys diagnosticada amb Asperger”.

 

Elsa Cortés Aznar és estudiant de Matemàtiques en la UNED, voluntària tant a Espanya com Polònia, conferenciant i activista pels drets de les persones amb TEA en diversos països. Nascuda a Saragossa, va crear als 16 anys el blog “El Diario de un Asperger”, el qual desembocaria en el seu llibre «Borrador, la historia de mi vida». Borrell explicava que “a Elsa li apassiona l’educació i actualment segueix els seus estudis a Polonia. En aquesta conferencia ens parlarà des de la visió d’una persona adulta que té TEA i guadeix d’explicar i ensenyar tot el que té relació a l’espectre autista”.

 

La xarrada será el día 3 de febrer a les 19h a la Sala Gomis amb entrada lliure fins completar aforament, seguint-se els protocols COVID amb mascareta obligada en tot moment. Des d’INCLOUTEA agraien l’oportunitat d’escoltar a Elsa, “un exemple de superació que ens pot explicar molt bé les seues experiències”. No serà la primera vegada que Ontinyent comence les activitats de l’Escola de Families amb l’Autisme com a protagonista, ja que l’edició de 2020 es va iniciar amb la xerrada “Connecta amb l’Autisme. Estratègies per a millorar la interacció i l’aprenentatge”, comptant també amb la col·laboració de l’associació Inclou-TEA.