Ontinyent organitza una “Setmana de la Ciutat Educadora” amb 25 activitats en 8 dies

Ontinyent acollirà del 23 al 30 de novembre una nova edició de la “Setmana de la Ciutat Educadora”, programació que s’organitza coincidint amb la celebració  el 30 de novembre del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, i que enguany inclourà fins a 25 activitats com ara conferències, exposicions, taules rodones o proves esportives.

 

La programació, impulsada per l’Ajuntament, el Consell Educatiu de Ciutat i el Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV), era presentada aquest dijous en una roda de premsa on el regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava l’interès d’una programació “molt completa i variada, on participen diversos agents educatius tant d’educació formal com no formal, i que mostra la importància que se li dona i que té l’educació a Ontinyent”. Borrell tenia especials paraules per a la participació de la Universitat de València, que al marc d’esta setmana inclourà entre els dies 23 i 25 la XI edició de la seua Universitat de Tardor.

 

El Director del Campus Ontinyentí, José Cantó, i el vicedegà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Pep Crespo, donaven detalls de la programació d’esta Universitat de Tardor d’Ontinyent (UTO), en la que a més de l’Ajuntament i la UV també col·laboren Caixa Ontinyent, la Diputació de València i la Fundació Universitària Campus d’Ontinyent. I que s’inclou dins la programació de les Universitats Estacionals que impulsa el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

 

Així, baix el lema de “Temps de retrobaments”, s’exposava una programació que es durà a terme al Campus i que inclourà 4 seminaris, d’Economia, Magisteri, Infermeria i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Una progeamació dins la qual tindran cabuda 7 conferències i 3 taules rodones sobre temes com emprenedoria, innovació educativa, infància i medi ambient, models curriculars, gestió esportivas en temps de Covid o entrenament presentacial després de la pandèmia. El detall de la programació es podrà consultar a través de la wev https://www.uv.es/.

 

La programació de la UTO inclourà també un acte inaugural i vàries conferències que tindran lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i que es podran seguir per streaming sempre a les 18:00 hores. A elles es parlarà sobre l’impacte del Campus en Ontinyent i la comarca (dimarts 23) amb les profesores Mª José Vañó i Esmeralda Llinares; l’estratègia de Caixa Ontinyent i la seua contribució al Territori (dimecres 24) amb el també profesor i President de Caixa Ontinyent José Pla; i finalment la intervenció de la catedràtica d’Ètica de la UV Adela Cortina i la conferència “Ètica i valors democràtics”.

 

En la vessant esportiva, dijous 25 s’ha organitzat la II Cursa Solidària Campus d’Ontinyent al pati del Campus, on podran participar tant professors com alumnes de qualsevol titulació del Campus, amb inscripció gratuïta, donació d’aliments a Càritas i dues distàncies, participativa (de 2’5 km) i esportiva (de 5km). Es podrà a més col·laborar amb l’Associació Asindown.

 

Óscar Borrell explicava que la Setmana de la Ciutat Educadora també donarà cabuda a activitats com ara el reconeixement als 26 alumnes de Primària i Secundària que han rebut el premi autonòmic al rendiment acadèmic (dimarts 23 a l’antic saló de plens municipal), i altres cites organitzades per centres d’idiomes, de música, instituts, col·legis, clubs esportius o l’Escola Oficial d’Idiomes, amb, xerrades que tindran lloc a les 17:00 hores a l’IES Pou Clar, obertes a la ciutadania en general.

 

Dimarts 23 l’AMPA de l’IES Jaume I farà una jornada sobre educació emocional; dimecres 24 l’alumat del CEIP Martínez Valls visitarà l’Ajuntament; i eixe mateix dia al Centre Comercial El Teler, l’acadèmia de música Ad Libitum durà a terme a les 17:15 un taller musical obert a la ciutadania. Dijous, la comunitat educativa se sumarà a les activitats del 25-N, i eixe dia a més tindrà lloc a les 19:30 un concert del Conservatori Professional de Música a càrrec del professorat.

 

Divendres 26 hi haurà diverses activitats entre les que destaca la presentació del Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent a la UNED; i dissabte 27 es tindrà la novetat d’una matinal esportiva per inaugurar el nou anell ciclopeatonal d’Ontinyent i la reforma del velòdrom del poliesportiu, una matinal a la qual hi hairà tallers, caminatai un recorregut en bicicleta.

 

Diumenge 28 el principal atractiu serà la pilota, amb una intensa jornada al trinquet que començarà amb partides de l’Escola de Pilota del Club Pilota Ontinyent (CPV) a les 9:30; la presentació de l’Escola de Pilota del CPV a les 11:00; un acte d’homenatge als campions de la Copa Diputació de València-Caixa Popular a les 11:30; i finalment una partida entre Soro III  i Javi contra Pere Roc II i Felix. La programació de la Setmana de la Ciutat Educadora es completarà dilluns i dimarts amb més activitats complementàries de l’EOI, una reunió per parlar sobre absentisme escolar, una xerrada organitzada per la regidoria de Joventut, una exposició de la UNED al MAOVA o projeccions incloses a la Mostra de Cinema.

 

 

Fuente: Ayuntamiento de Ontinyent