Un negoci de menjar per a emportar és elegit com a millor projecte en la 10a edició del certamen «Formaemprén», que impulsa Idea

La Forqueta ha sigut seleccionat com el millor projecte dels sis presentats ahir en la última sessió del programa «Formaemprén», una iniciativa del Servei de Desenvolupament Econòmic, Treball, Comerç i Projectes Europeus d’Alzira, Idea, que compta ja amb deu edicions. Es tracta d’un negoci de menjar per a emportar que s’implantarà «imminentment» a la ciutat d’Alzira. Dos homes aliens al sector de la restauració, Salvador Castañer i Raúl Ávila, s’han decidit a engegar esta nova línia de negoci després de resultar acomiadats dels seus llocs de treball arran de la pandèmia, una etapa que ha significat per a ells una oportunitat d’atendre a la seua vocació per la cuina i crear-se una via de futur: «Són uns enamorats de la cuina i han sabut transmetre este interès al comitè que ha decidit el guardó», expliquen des d’Idea.

 

Han comptat amb cinc minuts per a exposar el seu projecte davant del jurat que, entre altres coses, ha valorat la viabilitat de la idea empresarial, la implantació a la ciutat per mitjà d’un local físic, la immediatesa del negoci i la generació d’ocupació, expliquen des de l’agència de desenvolupament municipal. Castañer i Ávila, que no residixen a Alzira, han explicat també que han decidit obrir el seu negoci a la capital de la Ribera Alta atrets pels recursos que la ciutat oferix als nous emprenedors, a través de línies d’ajudes econòmiques, i també per la gran oferta de formació i assessorament. Segons asseguren des d’Idea, esta idea ha sigut repetida diverses vegades al llarg de la sessió de presentació de projectes, cosa que reforça el treball que es realitza des de la Regidoria d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus, que presidix l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

 

Dotze projectes empresarials han participat en esta desena edició de «Formaemprén», un programa que se celebra des de fa cinc anys a raó de dues edicions per cada exercici. De les dotze idees, sols sis han sigut presentades davant del comité encarregat de designar el millor projecte, que està format per representants del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de València, l’Associació Empresarial d’Alzira, l’Institut de Formació Professional Luis Suñer i el Departament Idea de l’Ajuntament d’Alzira.

 

Entre els criteris que tenen en compte a l’hora de decidir el millor projecte està el fet que propicie la generació de riquesa a la ciutat i que, com en el cas de La Forqueta, oferisca la possibilitat de contractar més gent i, a més a més, dins dels programes de formació per a l’ocupació que té en marxa Idea, com és l’escola de cuina. El premi que rep el guanyador és una targeta de compra per valor de 300 euros per a gastar-la en els comerços alzirenys.

 

La participació en el programa «Formaemprén» ajuda els emprenedors a preparar els seus projectes, «de manera que una vegada prenguen la decisió de fer realitat la seua idea de negoci, esta siga una decisió com més sòlida millor». Així mateix, el contacte amb els tècnics d’Idea els permet «marcar un full de ruta per a establir l’acompanyament durant la posada en marxa del projecte», afigen.

 

Fuente:  Ayuntamiento de Alzira