L’FVMP I DISTRICTE DIGITAL INICIEN ELS CONTACTES PER A ESTABLIR NOVES ESTRATÈGIES DE COL·LABORACIÓ ENTRE TOTES DUES ENTITATS.

DD i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies destaquen la importància d’impulsar la implantació d’aquest nou model econòmic en la Comunitat Valenciana.

Alacant, 12 de juliol de 2019

El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, acompanyat de l’edil de Modernització de l’Ajuntament d’Elda i diputat autonòmic, Jesús Sellés, s’han reunit hui amb el director general de Societat Projectes Temàtics, Antonio Rodes, en les instal·lacions de Districte Digital a Alacant. La reunió s’enquadra en la ronda de contactes de Districte Digital amb l’objectiu d’impulsar aquest projecte que té com a meta convertir-se en un referent del nou model econòmic.

Antonio Rodes ha explicat en profunditat la dimensió del projecte. Ha aprofitat l’ocasió per a desgranar tots els ingredients que conformen Districte Digital, les seues instal·lacions, les empreses instal·lades, els serveis que s’ofereixen i els objectius que la Generalitat Valenciana té amb la seua posada en marxa en la Comunitat.

Amb aquesta trobada totes dues entitats han realitzat una presa de contacte per a establir noves estratègies que beneficien tant a les empreses instal·lades com als municipis i institucions que conformen l’autonomia. Districte Digital i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies volen posar en marxa una línia de treball perquè les mercantils que ja es troben instal·lades en algunes de les seues seus, i les que formaran part en un futur pròxim del projecte, puguen extrapolar la seua activitat, així com la seua formació o serveis als consistoris, mancomunitats o altres institucions que formen part de l’FVMP.

D’altra banda, també han posat de manifest la necessitat d’apostar per la formació especialitzada per a impulsar la implantació de Districte Digital en la Comunitat Valenciana. Tots dos han estat d’acord que cal ampliar l’oferta, promocionar els estudis relacionats amb la tecnologia i la innovació i d’aquesta forma poder augmentar el planter professional perquè les empreses que s’allotgen en el hub tecnològic i puguen demandar ús de la pròpia autonomia. Un propòsit en el qual s’ha de treballar i que és una de les principals garanties perquè aquesta idea que mira cap al nou model econòmic i vol que la Comunitat es convertisca en un lloc de referència en innovació i tecnologia.

Rubén Alfaro ha destacat «les excel·lents instal·lacions del Districte Digital i les enormes possibilitats que pot oferir a tots els ajuntaments i mancomunitats de la província d’Alacant i de tota la Comunitat». Per la seua banda, Antonio Rodes ha indicat que «ramificar-se el Districte Digital i fer partícips a tots els ajuntaments i institucions és un dels nostres grans propòsits, volem que tothom conega el projecte i participe d’ell perquè aconseguisca la magnitud que el Consell que lidera el president Puig ha plantejat». Ha afegit que «l’FVMP és un element clau per a aquesta difusió i per això aquesta col·laboració és un gran pas per a ambdues entitats».