Fòrum Municipis d’Interior

Constitució del VIII Fòrum de Municipis de l’Interior

El passat divendres 17 de novembre, Viver es va convertir en l’amfitrió de la primera jornada del VIII Fòrum de Municipis de l’Interior. Aquesta trobada crucial va reunir a alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana, marcant l’inici d’un diàleg enfocat als reptes i oportunitats que afronten els nostres municipis de l’interior.

Iniciant amb una transmissió en directe a través d’El Rall d’À punt, la jornada es va submergir en el cor de la comarca de l’Alt Palància amb una visita a la Cooperativa de Viver, seguida per la inauguració oficial al Convent de Sant Francesc de Paula. L’alcalde de Viver, Vicente Ferrer, juntament amb la presidenta de la FVMP, Rocío Cortés, van donar la benvinguda, establint el to per als debats i presentacions que van seguir.

El president fins aquest dia president del Fòrum de Municipis de l’Interior, Miguel Sandalinas, alcalde de Montanejos, i el vicesecretari general de la FVMP, Modesto Martínez, van oferir una anàlisi detallada de l’últim mandat. A continuació es va presentar al nou president del mandat 2023-2027, Melanio Esteban Martínez, alcalde d’Higueruelas. Cal ressaltar l’aposta ferma de la Generalitat Valenciana que, a través del seu director general d’administració local, José Antonio Redorat va ratificar el compromís de l’actual Consell davant la realitat que pateixen els municipis de l’interior de la Comunitat Valenciana.

El dissabte, Segorbe es va transformar en el centre de discussions crucials. Sergio Mensua, subcoordinador a l’FVMP de medi rural va presentar a Daniel Arnal de Turisme Comunitat Valenciana qui va il·lustrar les iniciatives de Turisme GVA per potenciar aquest sector als municipis de l’interior. Els temes de la jornada van abastar des de la despoblació fins a la digitalització, oferint un espectre complet de desafiaments i solucions.

Una declaració institucional per part de Melanio Esteban i Miguel Bailach, secretari general de l’FVMP, va reafirmar el compromís del fòrum amb el progrés i la cooperació.

El fòrum va concloure amb intervencions de figures clau, incloent-hi a Melanio Esteban, Miguel Bailach, María del Carmen Climent, alcaldessa de Segorbe, i Ester Labaig, directora general de Turisme, seguides per una visita guiada per Segorbe.

Aquest esdeveniment, organitzat per l’FVMP en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, ha estat una plataforma fonamental per a l’intercanvi d’idees i estratègies. Estenem el nostre agraïment a tots els ajuntaments participants i a les institucions col·laboradores per fer del VIII Fòrum de Municipis de l’Interior un èxit ressonant.

COMISSIÓ COORDINADORA:

President:

Melanio Esteban Martínez
Alcalde de Higueruelas

Membres:

Mª Carmen Gamiz Puig
Alcaldessa de Catí

Sergio Fornás Tuzón
Alcalde de Montan

Jessica Miravete Bernat
Alcaldessa d’Azuébar

José Medina Lozano
Alcalde de Ribesalbes

Ruth Sánchez Férriz
Alcaldessa de Vallanca

Galo Valle García
Alcalde de Villagordo del Cabriel

Virginia Contreras Caballero
Alcaldessa de Guadasséquies

David Gras Arlandis
Alcalde de Corts de Pallás

Federico Argente Martí
Alcalde de Navarrés

José Carlos Barrachina Bernabeu
Alcalde de Murla

Joan Gadea Pons
Alcalde de Guadalest

Rafael Serrano Revert
Alcalde de Cañada

Miguel Sandalinas Collado
Alcalde de Montanejos

Vicente Ferrer Ripollés
Alcalde de Viver

Elia García Colom
Alcaldessa de Benassal

Itziar Lafita Balaguer
Alcaldessa de Serratella

Evaristo Martí Vilaro
Alcalde de Rosell

Nuria Mengual Aparicio
Alcaldessa de Bicorp

Judith Perales Saez
Alcaldessa de Bolbaite

Rafael Giménez Chicharro
Alcalde d’Aras de los Olmos

Pablo Escribano Ortiz
Alcalde de Casas Bajas

Mª Ángeles Beaus Crespo
Alcaldessa de Villar del Arzobispo

José M. Andreu Rocamora
Alcalde de Benimantell

Maria Trinidad Torres Mol
Alcaldessa de Benigembla

Alejandro Montava Martínez
Alcalde de Quatretonda

Jordi Alcon Molina
Alcalde de Vistabella del Maestrat

Inés Alfonso Monzó
Alcaldessa d’Otos