L’Ajuntament i la Conselleria d’Educació avancen en la planificació de les obres del pla Edificant

Este matí, el regidor d’Obres Públiques, Josep Llàcer, i la regidora d’Educació, Fina Vercher, han mantingut una reunió amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, per a continuar avançant i planificant les obres del pla Edificant de construcció i millora d’infraestructures educatives de Tavernes.

En la reunió, la Conselleria d’Educació ha anunciat que al llarg del primer trimestre de l’any 2022 conclourà la tramitació de la delegació de competències de les obres d’ampliació del CEIP Magraner, on la conselleria invertirà 2,2 milions d’euros. A partir d’eixe moment, l’Ajuntament rebrà la proposta de delegació de competències perquè el Ple municipal l’accepte.

Durant la reunió, també s’ha estudiat la ubicació de les instal·lacions provisionals que allotjaran a l’alumnat durant les obres de nova construcció de l’IES Jaume II el Just i l’ampliació del CEIP Sant Miquel, dos actuacions que l’Ajuntament ja està preparant els plecs de condicions per a licitar la redacció del projecte de construcció.

Així, la Conselleria es farà càrrec de la inversió en el lloguer i muntatge de les instal·lacions prefabricades, mentre que l’Ajuntament prepararà els terrenys municipals sobre els quals s’alçaran els centres provisionals, així com totes les connexions dels serveis que es necessiten (llum, aigua, telèfon…).

La planificació que han acordat hui l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació és que les instal·lacions provisionals d’ambdós centres es munten durant l’estiu de l’any 2023, per tal que l’alumnat inicie en elles el curs escolar 2023-2024 i comencen al mateix temps l’execució de les obres.

La regidora d’Educació, Fina Vercher, i el regidor d’Obres Públiques, Josep Llàcer, han assenyalat que “el consistori i la Conselleria continuen donant pasos endavant per a millorar els centres educatius del municipi, amb l’objectiu de dotar de nous serveis i garantir aules dignes a tota la comunitat educativa vallera”.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha assenyalat que “la inversió del departament del conseller Vicent Marzà en la modernització dels centres educatius de Tavernes de la Valldigna superarà els 22 milions d’euros en cinc actuacions gestionades per l’Ajuntament, que no sols permetran millorar la qualitat educativa del municipi sinó que també tindran un impacte econòmic en la ciutat al generar més de mig miler de llocs de treball en el sector de la construcció”.

Cal recordar que en la construcció de nou de l’IES Jaume II el Just la Conselleria invertirà 11,5 milions d’euros i altres 4,5 milions en l’ampliació i modernització del CEIP Sant Miquel. Les altres dos actuacions del pla Edificant ja delegades en l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna són les ampliacions del CEIP Alfàndec, amb una inversió superior als 824.000 euros, i del CEIP Divina Aurora, on es destinaran més de 3 milions d’euros.

 

Font: Ajuntament de Tavernes de la Valldigna