40 MUNICIPIS PARTICIPEN A LA JORNADA “PROCÉS D’ASIL, ACOLLIDA I INCLUSIÓ DE PERSONES REFUGIADES”

Els objectius d’esta Jornada van passar per oferir informació bàsica sobre el procés per a la sol·licitud de protecció internacional i sobre el desenvolupament dels programes de protecció internacional

Este dilluns el Palau de Pineda de València va albergar la jornada “Procés d’asil, acollida i inclusió de persones refugiades”, una jornada organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies conjuntament amb la Conselleria de Polítiques Inclusives. Eva Sanchis, Vicesecretària de la FVMP, va inaugurar, junt a Inmaculada Carda, Directora General de Serveis Socials de la Conselleria de Polítiques Inclusives, la jornada.  A la seua intervenció, Eva Sanchis, va destacar que: “els municipis valencians lideraren esta acció per a salvar vides en la arribada de l’Aquarius demostrant que els pobles i ciutats valencianes son inclusius i solidaris”.

En la jornada van participar com a ponents diferents ong’s com ara, Creu Roja, CEAR, Cepaim, Accem i Moviment per la Pau, així com 40 municipis representats per regidors, regidores i tècnics municipals. Els objectius d’esta Jornada, impulsada des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies conjuntament amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, van passar per oferir informació bàsica sobre el procés per a la sol·licitud de protecció internacional i sobre el desenvolupament dels programes de protecció internacional al País Valencià. A més, es va plantejar afavorir el contacte amb les entitats que treballen actualment en l’acolliment de refugiats al nostre territori i donar totes les claus per a establir, en cas de ser necessaris, els protocols específics entre les entitats i els diferents serveis dels Ajuntaments.