Borriana comptarà amb un itinerari de ciclovianants ininterromput entre la població i la CV-18

Borriana comptarà amb un itinerari de ciclovianants ininterromput entre la població i la CV-18, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, després de conèixer que la Generalitat ha acceptat la proposta de l’Ajuntament de Borriana i realitzarà les obres d’un tram municipal de carril de ciclovianants en la carretera de Borriana a Vila-real, en la CV-185, des de la CV 18 fins al començament de la zona urbana.

Amb aquesta actuació, es donarà continuïtat per als vianants pel carrer Vila-real entre la població i la CV-18 fins a l’inici de la zona més consolidada urbanísticament, tram que actualment no compta amb cap tipus de zona habilitada per a la circulació de ciclistes i vianants.

L’edil d’Urbanisme, Bruno Arnandis, ha aclarit que amb una inversió prevista per part de la Generalitat al voltant de 100.000 euros, l’objectiu és “donar continuïtat al recorregut per als vianants, de manera que existisca un itinerari ininterromput entre la població i la CV-18”. Permanentment, ha assegurat, “estem ampliant els itineraris de ciclovianants i incorporant-nos així a les dinàmiques d’altres països europeus i amb aquestes vies de ciclovianants anem situant la nostra ciutat a l’avantguarda de les tendències urbanístiques més modernes i actuals”.

Els treballs consisteixen en la realització d’una nova vorera en una longitud al voltant de 310 metres lineals, aproximadament. Es preveu, alhora, la prolongació de l’aigua potable la mateixa longitud, el desmuntatge de faroles i el posterior muntatge, la col·locació d’una nova canalització per a l’enllumenat i la realització de la xarxa de sanejament del tram construït.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’emmarca dins de les seues actuacions de millora de la connectivitat per a ciclovianants entre municipis.

Segons ha destacat Arnandis “amb aquesta actuació es millorarà clarament la mobilitat tant dels vianants com dels ciclistes i els veïns de la zona, i s’augmentarà la seguretat viària, l’accessibilitat i la mobilitat sostenible, objectius principals del consistori”.

Actualment, existeix una vorera al carrer Vila-real que discorre per tot el vial a banda i banda. El traçat d’aquesta vorera finalitza a mitjan carrer, tot just quan acaben els habitatges i comencen les parcel·les de cultiu.

Treballs

Els treballs començaran d’ací a uns mesos, amb la tallada del paviment en el voral i la demolició per a procedir a realitzar una rasa per al sanejament, el traçat de la qual discorrerà per on es troba actualment el voral de la calçada. Posteriorment es realitzarà una altra rasa que discorrerà per darrere de la línia de faroles per a la col·locació de la canonada d’aigua potable, i una tercera rasa per a la col·locació de la canalització d’enllumenat públic.

 

Font: Ajuntament de Borriana