Borriana substitueix la Cursa de Sant Blai per competicions als patis dels centres escolars

  • La Cursa a l’escola és una alternativa, una edició adaptada a les circumstàncies que es desenvolupa en els centres educatius del municipi durant nou dies, des d’avui, dia 1, fins a l’11 de febrer

 

Borriana (01.02.22).- Durant la setmana de celebració de les festes de Sant Blai, una cita tradicional i molt esperada per les famílies borrianenques que no pot faltar en el calendari festiu ésla Cursa de Sant Blai, un esdeveniment popular i multitudinari que recorre els carrers més cèntrics de la ciutat que combina l’esport amb la diversió, que cada any organitzen el Servei Municipal d’Esports i les AMPA dels centres educatius amb motiu de la festivitat del patró de Borriana.

Davant la impossibilitat de celebrar-se per la pandèmia, l’Ajuntament ha posat en marxa la iniciativa “la Cursa a l’escola”, una edició adaptada a les circumstàncies que es realitza als centres escolars del municipi durant nou dies, des d’avui, dia 1, fins a l’11 de febrer.

Es tracta d’una alternativa organitzada pel Servei Municipal d’Esports (SME) en què les tradicionals carreres que durant un matí recorren el Pla i els carrers del  centre de la ciutat, se substitueixen per carreres als patis dels centres escolars del municipi que han volgut unir-se a la iniciativa.

Des d’avui, cada dia un col·legi celebra carreres per nivells i categories en les quals participa l’alumnat de tots els cursos. Els patis dels col·legis es converteixen cada dia en una pista d’atletisme amb un circuit amb carreres per nivells en tots els centres educatius de Primària i Secundària.

Avui, primer dia de l’activitat, li ha tocat el torn de celebració de les curses al CEIP Penyagolosa, i han acudit a la cita per a donar suport a la proposta els regidors d’Educació, J. Ramon Monferrer, i d’Esports, Vicent Aparisi, els quals han posat en valor la iniciativa impulsada per l’SME que conjuga esport, diversió i educació i que serveix perquè no s’oblide aquesta activitat.

“Seran nou dies de record de la Cursa i fent ganes per a participar-hi l’any que ve”, han manifestat. També han destacat Monferrer i Aparisi que el més important “no és la competició, sinó la gran participació i la il·lusió massiva que els xiquets, xiquetes i joves de Borriana mostren any rere any, que converteix la Cursa en la celebració esportiva més popular de totes les que se celebren al llarg de l’any, i el foment de la pràctica esportiva que cada any promou i aconsegueix la Cursa de Sant Blai”.

A les competicions d’avui al CEIP Penyagolosa seguiran les que se celebraran els pròxims nou dies: el dia 2 de febrer al CEIP Josep Iturbi, el dia 4 al CEIP Pare Vilallonga, el dia 7 al col·legi Salesià, el dia 8 al CEIP Cardenal Tarancon, el dia 9 al col·legi de la Consolació, el dia 10 al CEIP Fancesc Roca i Alcaide, el dia 11 al CEIP Novenes de Calatrava, i, finalment, el dia 25 al col·legi Vilafàtima.