Conjunt de actuacions destinades a sensibilizar la lucha contra la Violencia de Género en el Día Internacional en 2017. Morella (Castelló)

Com a entitat representant del treball desenvolupat pels ajuntaments de la Comunitat Valenciana en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona (25 de novembre) en 2017, es destaca l’Ajuntament de Morella per l’organització d’aquestes jornades amb un conjunt d’activitats expressament dedicades a visibilitzar la violència de gènere i masclista i sensibilitzar la població contra ella.

Així durant 10 dies, s’han planificat i dut a terme una sèrie d’activitats per a arribar, de la manera més eficaç possible, a la població com:

  • Concentració. Performance: roda d’home i dones contra la violència de gènere amb el símbol ja conegut de Sabates roges contra la violència.
  • Xarrada amb el títol De la masculinitat tradicional a les noves masculinitats igualitàries en que punt ens trobem?
  • Taula redona, continuació de l’organitzada en 2016, dedicada a: Parlant sobre educació sentimental.
  • Projecció de la Pel·lícula Figures Ocultes.
  • Taller de prevenció de la violència de gènere per als alumnes i alumnes de 2n d’ESO.
  • Activitats en el Club i en l’Escola Infantil destinades a conscienciar sobre la Igualtat.

Així mateix, l’Ajuntament de Morella va constituir i va convocar, el 23 de novembre, el Consell d’Igualtat de Morella de què formen part membres de les associacions i entitats del municipi. La seua ferramenta principal, per a treballar de manera transversal, és el Pla Municipal d’Igualtat 2017-2020.

Totes aquestes actuacions estan destinades a aconseguir una ciutat igualitària en tots els aspectes de la vida local.