Subvencions per a polítiques d’Igualtat i de Lluita contra la Violència de Gènere. Diputació de València

La Diputació de València destina, en 2016, 800.000 euros a ajuntaments, associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre en dues campanyes d’ajudes per a programes d’Igualtat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és l’impuls de les polítiques d’equitat entre hòmens i dones en els municipis i la lluita contra la violència de gènere.

Una de les principals metes d’aquest programa és ajudar a pal·liar les carències dels ajuntaments, tant de pressupost com de personal, perquè municipis i associacions compten amb majors recursos i puguen posar en marxa Plans d’Igualtat, dels que manquen en un 90% de municipis de la província de València, en molts casos per falta de pressupostos i recursos humans.

Les ajudes es reparteixen en dos grans campanyes, una dirigida a municipis i l’altra a associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre.

La campanya dirigida a municipis té un pressupost de 600.000 euros. Es divideix en dos grans grups: poblacions majors i menors de 30.000 habitants.

En la primera categoria hi ha diferents modalitats: ajudes destinades a la creació de Plans d’Igualtat amb una ajuda màxima de 1.500 per ajuntament: i una altra per a la contractació d’Agents d’Igualtat que duguen a terme accions específiques amb una quantitat límit de 5.000 euros per a cada consistori.

Pel que fa als municipis de més de 30.000 habitants, s’ha llançat una línia d’ajudes de fins a 30.000 euros per ajuntament per a finançar programes d’igualtat, que poden ser tant plans, com campanyes i activitats que promocionen l’equitat de gènere.

Les línies que marquen la campanya de l’ONU en el Dia per l’Eliminació de la Violència de Gènere fan insistència en la necessitat de comptar amb un finançament sostenible com a aposta imprescindible per a eradicar-la.