Caiguda històrica en el nombre de persones desocupades a la comarca de l’Horta Nord

L’Observatori d’Ocupació de Pactem Nord, en el seu informe mensual del mercat de treball basat en dades oferides per LABORA, posa de manifest una reducció en l´Horta Nord en el nombre de persones desocupades inscrites en els serveis públics d’ocupació per al mes de novembre de l’ordre de 1.893 (1.168 dones i 725 homes). Respecte a l’anàlisi interanual, la desocupació ha disminuït per a la comarca en 2.272 persones respecte del mes de novembre de 2020. No obstant això, la temporalitat continua sent una constant en els contractes de treball, perquè dels 12.544 contractes de treball realitzats (la xifra més alta de contractes de treball registrats en un mes de novembre en la sèrie històrica), només el 14,43% (1.810) són de caràcter indefinit.

Respecte al nombre de contractes de treball, aquest mes de novembre registra un augment a nivell estatal de 571.736 contractes de treball més en la comparativa interanual i un augment de 3.173 per a la comarca de l´Horta Nord respecte de novembre de 2020, acumulant‐se per al mes de novembre 12.544 contractes de treball, dels quals 5.806 contractes de treball són realitzats a dones i 6.738 a homes.

La desocupació ha descendit en tots els sectors econòmics, especialment el sector serveis, un sector significativament afectat per la situació provocada pel virus SARS‐CoV‐2. Seguidament recollim informació associada al sexe, al sector d’activitat i a l’edat de les persones desocupades que han sigut contractades el mes de novembre.

Respecte a les Comunitats Autònomes, la Comunitat Valenciana lidera la caiguda de la desocupació al novembre de 2021 amb 30.633 persones, la qual cosa suposa un descens del 7,3% respecte a octubre de 2021. En l’àmbit estatal, el total de persones desocupades marca mínims en un mes de novembre des de l’any 2008, registrant descensos en tots els sectors econòmics i trams d’edat. La desocupació ja se situa en nivells inferiors als de l’inici de la pandèmia del coronavirus, que va irrompre a Espanya al març de 2020.

 

Font: Ajuntament d’Alboraia