Carcaixent participa en un projecte pilot per fomentar hàbits saludables entre les i els joves

El Casal Jove ha acollit la primera reunió de l’equip de treball ,que portarà a terme a Carcaixent l’experiència pilot a la Ribera Alta d’el.laboració d’un mapa d’actius saludables a Carcaixent per a les i els joves. L’objectiu és constiriur una eina on es podran localitzar i identificar els recursos saludables que serà utilitzada transversalment pels serveis d’atenció primària en sanitat, i per els diversos serveis d’atenció ciutadana municipals, per tal d’oferir una atenció integral i integradora als nostres joves.

En la primera reunió de treball han participat professionals i tècnics de saluts i joventut tant d’àmbit comarcal com local. Joan Paredes, subdirector mèdic d’atenció primària de l’Hospital de la Ribera, Mónica Portillo, Unitat de Psicologia de la Salut de l’Hospital de La Ribera.  ,  Amparo Ródenas, infermera de salut pública i de la Unitat de Promoció i Programes de Salut, Vicent Sauco,psicòleg de l’UPCCA de l’Ajuntament de Carcaixent, Teresa Oliver, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent., Amparo Puig, tècnica de joventut de l’Ajuntament de Carcaixent, Alba Ruiz i Alba Sanfélix, infermeres de Promoció de la Salut de l’Hospital de la Ribera, Yolanda Gómez, psicóloga del departament de joventut de la MRA i Joshua Alemany, tècnic de joventut de la MRA.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, s’ha mostrat molt satisfeta perquè Carcaixent fora un dels municipis escollits per dur a terme esta experiència pilot, «s’està fent molta feina en matèria de promoció de la salut i ser un dels municipis escollits per a l’el·laboració d’este mapa ens permetrà sectorialitzar la feina i centrar-nos en un dels sectors que més necessita atenció en estos moments tan complicats i canviants que estem vivint com a societat».


Xarxa Salut 

Esta iniciativa és una continuïtat de l’aposta de Cacaixent per el foment d’un estil de vida i uns hàbits salutdables. Convé recordar que el municpio està integrat dins de Xarxa Salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i dins la Estrategia de Promoción de la Salud y Prevención del Sistema Nacional de Salud.

L’objectiu de Xarxa Salut és crear una gran xarxa de municipis, alineant en el mateix sentit tots els agents encarregats de vetlar pel benestar de les persones (personal assistencial, agents municipals, professionals dels centres de salut pública, educadors, associacions, ciutadania, etc.), per a treballar de forma conjunta en la promoció de la salut.

En quant a l’Estrategia de Promoción de la Salud y Prevención en el Sistema Nacional de Salud, té com a finalitat el desenvolupament progressiu d’intervencions identificades com a bones pràctiques i basades en l’evidència científica, dirigides a promocionar la salut, prevenir les malalties, les lesions i la discapacitat, actuant de manera integral durant tot el curs de la vida sobre factors com la activitat física, l’alimentació, el tabac, l’alcohol i el benestar emocional; tenint en compte els entorns en què viu la població i amb una vocació d’universalitat de les intervencions.

A partir de la iniciativa del  Consell de Drogodependències i el Consell d’Acció Local i Salut,va nàixer la proposta de crear una Mesa Intersectorial de Promoció de la Salut i Prevenció i un Grup Promotor per tal de contribuir a l’impuls de les accions de promoció de la salut en el municipi.