CONSELL VALENCIÀ DE PERSONES MAJORS

Hui s’ha celebrat a la seu de la FVMP una reunió entre el Consell Valencià de persones majors i la FVMP per tal d’establir un primer contacte i de fer arribar a la institució algunes de les problemàtiques que estan tractant-se al Consell.Posant en antecedents, el Consell va ser creat al 2006 i compta amb 22 membres, 4 d’ells nomenats per la Generalitat, 3 de la FVMP i la resta són persones que pertanyen a altres institucions (públiques i privades). Aquest Consell des de fa 1 any està més alerta que mai ja que les circumstàncies poblacionals i la posada en marxa d’un pla Valencià d’envelliment ha fet que es reactive.

 Algunes de les problemàtiques que aquest Consell ha traslladat a la FVMP han estat els greus problemes de mobilitat que hi ha a les ciutats i sobre tot als pobles més llunyans. Davant aquesta problemàtica, Vicent Gil, com a secretari de la FVMP, els ha traslladat que malgrat que el procés ha tardat més temps del que tots haguérem desitjat, ja comptem amb una llei de transport de l’àrea metropolitana que pot ser el primer pas cap a una llei més global i que es podria extrapolar a altres terrenys.

 Des de la FVMP també s’ha oferit la possibilitat d’assistir tècnics a les convocatòries del Consell per tal de tindre una major informació i un assessorament de problemàtiques actuals que poden sorgir i que ja estan tractant-se des d’aquesta entitat.

 Des de el Consell demanen a la FVMP que no s’obliden de les persones majors que viuen a soles i que ja representen un percentatge molt significatiu de la nostra societat, una problemàtica que ningú esta abordant i que necessita d’una urgent intervenció.