El II AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina celebra hui una jornada per obrir nous mercats internacionals

La segona edició de l’AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina 2021 continua hui el programa d’activitats amb una jornada amb què es pretén posar en valor l’AOVE de la Comunitat Valenciana fora del país. Amb el títol “El mercat Rus i Alemany: Oportunitats per al nostre AOVE”, l’esdeveniment vol posar en contacte les cooperatives de la Comunitat Valenciana amb importadors dels mercats de Rússia i d’Alemanya, per mostrar-los els olis d’oliva verge extra d’aquestes. comarques i territori, lligant al producte d’alta qualitat i als seus productors. El programa es compon de tres xerrades que es podran seguir aquesta vesprada de forma presencial, des del Centre Cultural El Teular o en streaming a través dels perfils de Facebook i Youtube de la Fira de Tots Sants, a partir de les 17 hores.

En el marc de la Fira de Cocentaina 2021, tindrà lloc aquesta vesprada la segona jornada organitzada dins de la programació de l’AOVE Forum Internacional Fira de Tots Sants. La trobada començarà a les 17 hores amb una xerrada sobre “Els olis cooperatius. Una aposta cap a la qualitat i la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”, a càrrec de Vicent Insa, Tècnic Cooperatives Agroalimentàries CV. A les 17:30h, Francisco Albert, consultor d’internacionalització i expert d’AOVE, de Yovirgenextra Consultoria S.L:, ens parlarà de “Com preparar-se per a la internacionalització? I la importància d’invertir en internacionalització”. Tancaran la jornada, a las 18 hores, la intervenció de dues empreses, una russa i un altra alemanya, que exposaran les ocasions que ofereixen els seus països, en una xerrada baix  el títol de “El mercat rus i alemany: Oportunitats per a l’AOVE de la Comunitat Valenciana”.

Les activitats de l’AOVE Fòrum es tancaran el proper 24 de novembre amb el Tast Concurs AOVE Forum a la sala de tasts almàssera de la Cooperativa Agrícola de Cocentaina, on es reunirà el jurat per procedir a degustar els olis presentats al concurs i procedir a la selecció dels guanyadors. El lliurament dels premis tindrà lloc el 27 de novembre.

La regidora de Fira de Cocentaina, Eugenia Miguel assenyala que “La Fira de Tots Sants ha fet sempre una aposta pels nostres productors i productes de la terra; en aquest sentit, jornades com la d’hui són una oportunitat per impulsar el nostre AOVE i un valor afegit a la Fira”.

Per la seua banda, el president de la Cooperativa de Cocentaina, Rafael Montava assenyala que “tenim un AOVE de qualitat i hem de saber vendre’l i posicionar els nostres productors en mercats de l’exterior com el rus o l’alemany que ofereixen moltes oportunitats de negoci”.

 

Font: Ajuntament de Cocentaina