EL PRESIDENT DE L’FVMP APLAUDEIX LA INVERSIÓ ANUNCIADA PER PUIG QUE «ACABA AMB ANYS D’OBLIT EN EDUCACIÓ»

El municipalisme i els recursos per als ajuntaments han sigut els pilars fonamentals del debat de la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat es compromet a l’abonament de l’últim 50% del fons de cooperació als ajuntaments.

13 de setembre

El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha assistit al debat de l’estat de la Comunitat Valenciana. Rubén Alfaro ha valorat de forma positiva l’anunci del president de la Generalitat de posar en marxa un pla de construcció i rehabilitació de centres educatius en col·laboració amb els ajuntaments valencians dotat amb més de 700 milions d’euros.

«Estem contents amb aquest anunci i per l’oportunitat que es dóna als municipis que porten anys d’espera perquè molts col·legis puguen finalment veure la llum després d’anys d’oblit, de reivindicació i de dilatar la seua construcció o la seua rehabilitació», ha assenyalat.

El president de l’FVMP ha manifestat que «els ajuntaments som els més interessats que eixos projectes educatius vegen la llum després d’anys de gestions. Posarem a tots els tècnics i treballadors municipals a col·laborar amb la Generalitat per a accelerar els tràmits administratius i que aquests centres educatius siguen com més prompte millor una realitat. Eixe esperit de cooperació està sempre present en els ajuntaments».

A més, ha mostrat la seua satisfacció perquè «la senda que ha iniciat la Generalitat de col·laboració amb els ajuntaments és un camí positiu perquè els nostres veïns guanyen qualitat de vida i millora dels servicis públics. Ací està el programa Xarxa Llibres, el fons de cooperació, Avalen Joves Plus o les polítiques de despoblació interior que s’estan posant en marxa».

«Ara amb aquest consell els ajuntaments i els municipis valencians som “l’on, el què i el perquè”, una actitud molt allunyada d’altres governs que només actuaven depenent de amb “qui i per a qui”», ha recalcat Rubén Alfaro.

NOTA AUDIO