ELS AJUNTAMENTS JA ESTAN INGRESSANT EL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL

  • RUBEN ALFARO, president de l’FVMP, manifesta la satisfacció per l’ingrés del 50% del Fons.
  • «El compromís de la Generalitat i l’esforç de la Direcció General d’Administració Local ens permet, després de l’acord aconseguit amb el Ministeri, que els diners del Fons siguen realment incondicionats». VER VIDEO

Hui, 13 de juliol, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha celebrat la seua Executiva i Consell en el Castell d’Alaquàs; sessió en què s’ha donat compte a de la gestió dels últims mesos, així com l’aprovació del Reglament de Règim Interior que marca les normes de funcionament i la transparència en l’activitat diària de la Federació.

Al començament del Consell, el president de l’FVMP ha manifestat la satisfacció per l’ingrés del 50% als ajuntaments del Fons de Cooperació Municipal assenyalant que «gràcies a la Generalitat i les diputacions de València i Castelló els ajuntaments disposen de major capacitat econòmica per a complir amb els seus compromisos amb la ciutadania, en definitiva, poder ampliar els serveis públics de qualitat». Al mateix temps ha destacat la importància de l’acord aconseguit, fa escassos dies, per la Direcció General d’Administració Local amb el Ministeri perquè el Fons no compute als efectes de la Regla de Gasto. Alfaro ha manifestat «la incomprensió del ministre ha estat a punt d’obstaculitzar la iniciativa impulsada pel president Ximo Puig de recolzar la labor de les nostres alcaldesses i alcaldes. Per fi es pot destinar els diners a les prioritats i necessitats del ciutadà sense necessitat d’estar vinculat a un objectiu o finalitat concreta».

En la sessió del Consell a més s’ha informat del Pla de Formació, de la constitució del Fòrum de Municipis d’Interior i de la Xarxa d’Emissores Municipals, entre altres assumptes; també s’ha informat de les al·legacions presentades per l’FVMP davant de la tramitació en Corts de la Llei de Coordinació de Policia, que assenyala la necessitat de reforços en determinats municipis en dates concretes de festes o etapa estival. A més, s’ha informat de la campanya d’ajudes al Mosquit Tigre, de la mesa sindicats i Federació i de la participació en 108 comissions institucionals de les diferents Conselleries amb la representació de 253 regidors i alcaldes nomenats per l’FVMP. Finalment s’ha subratllat la bona marxa de la Comissió Mixta Generalitat i FVMP, mostra de l’aposta municipalista de l’actual Consell.