EVA SANCHIS ES REUNEIX AMB ELS CREADORS DEL PRIMER ECOBARRI DE L’ESTAT ESPANYOL

Eva Sanchis, vicesecretària de la FVMP, s’ha reunit amb els impulsors del primer l’ecobarri que s’està projectant a l’estat espanyol i que tindrà lloc al barri de Valterna (Paterna).

La trobada ha girat entorn de la importància de la nou urbanisme del segle XXI que s’ha de basar no tan sols en un desenvolupament urbanístic que cerque no tan sols la rendibilidad econòmica sinò també la creació de valors socials i medioambientals.

La vicesecretaria de la FVMP ha apostat per a començar a crear noves sinèrgies municipalistes que aposten per un urbanisme que tinga com a gran objectiu la  creació d’espais habitacionals atractius per a famílies on es puga viure, treballar i gaudir de la natura dins d’un entorn saludable i socialment cohesionat.

L’eco-barri és un model que persegueix incloure millors pràctiques al voltant de desenvolupaments urbans sostenibles, per crear un entorn accessible, equitatiu, resilient, col·laboratiu, saludable, segur i inclusiu. Així, part d’objectius ambiciosos d’autoabastiment i incorporació de requeriments estrictes al voltant de recursos limitats (aigua, energia, materials) per al seu ús intel·ligent, per exemple implementant reutilització d’aigües, consum gairebé zero d’energia, la generació d’energia d’origen renovable , fórmules d’economia compartida, economia circular considerant el cicle de vida dels materials, espais compartits i sinergies entre barri i escola, i també posa a disposició dels veïns solucions intel·ligents de mobilitat respectuoses amb el medi ambient.