INICIATIVA WiFi4EU

La Comissió Europea ha posat en marxa en el portal web del projecte WiFi4EU, una iniciativa que permetrà als Ajuntaments disposar punts d’accés wifi gratuït en espais com ara  parcs, places, edificis públics, biblioteques i centres de salut en la Unió, de la qual es beneficiaran ciutadans i visitants. El projecte WiFi4EU ofereix bons d’un valor de 15 000 € perquè els municipis instal·len punts d’accés wifi en els seus espais públics.

 Estan convidats tots els municipis de tota Europa a inscriure’s, cal tindre en compte que es pot inscriure en qualsevol moment abans de l’obertura de la convocatòria de presentació de candidatures. L’ordre de sol·licitud es basa en la data i l’hora de la presentació de la candidatura (no de la inscripció) i així facilitar les dades amb vista a la primera convocatòria de presentació de projectes que es realitzarà el pròxim 15 de maig, a les 13.00 (hora central europea) i optar a la possibilitat de beneficiar-se del finançament de la UE per a crear punts d’accés sense fil gratuït a internet en espais públics.
 L’objectiu de la iniciativa WiFi4EU com ha declarat el seu president és, «dotar a cada poble i cada ciutat d’Europa d’accés sense fil gratuït a Internet entorn dels principals centres de la vida pública d’ací a 2020».
 Els municipis poden utilitzar els bons WiFi4EU per a l’adquisició i instal·lació d’equips wifi (punts d’accés sense fil) en els centres de la vida pública local que trien. Cada municipi haurà de córrer amb els costos de manteniment de la xarxa.