LA FVMP ENTREGA ELS PREMIS AL BON GOVERN MUNICIPAL 2018 AL CENTRE CULTURAL LA BENEFICIÈNCIA

 • A l’acte d’entrega assisteix el President de la Generalitat Ximo Puig i els consellers Rafa Climent, Vicent Soler, Gabriela Bravo i Manuel Alcaraz.
 • En esta primera edició s’han presentat més de 87 projectes municipalistes.

El Centre Cultural de la Beneficiència ha acollit el lliurament, de la primera edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones práctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquestos guardons han tancat la seua primera etapa amb la presentació de les candidatures per part dels municipis, mancomunitats i consorcis.  Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit pel President de la Generalitat Ximo Puig i  pels consellers de la Generalitat Valenciana,  Rafa Climent, Vicent Soler, Gabriela Bravo i Manuel Alcaraz, així com Ruben Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d’Elda i Quico Fernàndez, vicepresident de la FVMP i alcalde de Sagunt.

En aquesta primera edició dels premis, l’FVMP ha rebut 87 projectes presentants per 56 municipis, consorcis i mancomunitats diferents. Els guardons volen ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.

Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes  fan.

Les categories  i Premiats han estat:

 1. Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme.
  • Ajuntament de Alzira. “Viaje a la Empleabilidad”
  • Ajuntament de Xeresa. “Alberg Massís de Mondúver. Turisme d’Esport i Natura”
 2. Sostenibilitat territorial.
  • Ajuntament de Guardamar de la Safor. “Restauració ambiental de l’ullal del bouetar a Guardamar”
 3. Foment de la salut pública.
 • Ajuntament d’ Algemesi. “IV Pla de Salut”
 1. Polítiques d’igualtat, integració i cooperació.
 • Ajuntament de Los Montesinos. “Promoción del uso igualitario no sexista del lenguaje en la administración local”
 1. Transparència i foment de la participació.
 • Ajuntament de Bellreguard. “participa Bellreguard 2017”
 • Ajuntament de Vistabella. “pressupostos participatius”
 1. Cultura, normalització lingüística i joventut.
 • Ajuntament de Mislata. “Valor acció”
 1. Desenvolupament rural.
 • Premi desert
 1. Gestió de projectes i fons europeus.
 • Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. “Incorpora’t 2017”
 1. Divulgació i protecció de drets i llibertats.
 • Ajuntament de San Miguel de la Salinas. “Acoso escolar y ciberbullying”

La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bònes Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a la fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials.

Junta avaluadora , bases  i Jurat

Les bases dels Premis Bon Govern FVMP, que es van aprovar en Desembre de 2017 per unanimitat de tots els grups polítics de la Junta de Portaveus de la FVMP, fixaren les condicions per a la presentació de sol·licituds i documentació de les diferents modalitats de premis, el format dels projectes, el calendari detallat de terminis de tot el procés, els criteris objectius de puntuació dels projectes i la composició de la comissió avaluadora.

La comissió avaluadora va estar formada pels secretaris tècnics de les 5 comissions de la FVMP i per representants de tots els partits polítics. El jurat, que va ratificar la decissió de la comissió avaluadora per unanimitat, va estar compost pels portaveus dels 5 grups polítics de la FVMP.