LA FVMP i LA UV SIGNEN UN CONVENI PER A CREAR UN POSTGRAU UNIVERSITARI ESPECIALITZAT EN LA GOVERNANÇA LOCAL VALENCIANA

La vicesecretària de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Eva Sanchis, i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, han signat un conveni de col·laboració pel qual la Universitat crearà per al pròxim curs dos postgraus especialitzats en la governança local al País Valencià i que aniran adreçats tant a càrrecs electes com a personal al servei de l’administració local.

Amb aquesta iniciativa la FVMP continua apostant per millorar el servei de formació que presta als diferents agents que formen part de la governança als ajuntaments, mancomunitats i diputacions de tot el territori valencià.

“Des que l’actual equip de govern ens vam fer càrrec de la direcció de la FVMP un dels nostres grans objectius ha estat potenciar la formació. Hem millorat notablement els resultats de la formació continua adreçada al personal al servei de l’administració local i hem creat la formació per als càrrecs electes. Hem millorat i redirigit els objectius formatius cap a matèries que interessen i ajuden a millorar la governança local”, ha assegurat la vicesecretaria de la FVMP, Eva Sanchis.

“Amb aquest conveni que signem amb la Universitat de València fem un salt qualitatiu molt important. Mitjançant el món acadèmic, podrem formar a gent que està al servei de l’administració local com a les regidores i regidors que prendran possessió després de les pròximes eleccions municipals. L’objectiu és que les persones que estiguen al capdavant dels ajuntaments puguen tindre una formació que els habilite per a prendre les millors decisions possibles i ser millors gestors”, ha afirmat Eva Sanchis.

Per a la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, aquest “és un dia històric, ja que la Universitat, com a entitat pública està oberta a la societat. Allò que signem amb la FVMP es basa en la formació de les persones i això forma part de la Universitat com entitat acadèmica. La formació ens ajudarà a millorar les competències de les persones que gestionen les administracions”.

L’acord permet promoure el desenvolupament de la docència, la transferència de coneixement i la recerca en tots aquells àmbits que es relacionen amb les administracions i el sector públic local des d’una perspectiva pluridisciplinar entre les dues institucions.

En eixe sentit, la Universitat es compromet a organitzar cursos de postgrau i de formació permanent que tinguen com a principal punt d’estudi assumptes d’àmbit local. Així mateix, es facilitarà la realització de pràctiques per part dels estudiants de la Universitat tant en la FVMP com en les diferents entitats locals que integren la FVMP per tal de millorar la seua inserció laboral.

Amb aquest conveni la UV impartirà dos cursos de postgrau. El primer és titula ‘Expert Universitari en Governança Local’ i dirigit per Pablo Oñate i Oscar Barberà, mentre que el segon és ‘Expert Universitari a Nou Regim Juridic dels Administracions Públiques’ i dirigit per Andres Boix.

El primer dels títols és totalment presencial i està orientat a càrrecs electes d’entitats municipals i autonòmics. El segon és semi-presencial i està orientat a personal tècnic d’administracions públiques, especialment valencianes. Cal destacar que tots dos títols la presència de professorat de la FVMP, al costat de professorat de la UV on tota la docència es va a impartir en valencià.

A la signatura del conveni també han assistit la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, el gerent de la institució acadèmica, Juan Vicente Climent.