LA FVMP PARTICIPA EN LA CAMPANYA DE PROMOCIÓ LECTORA «LLEGIR EN VALENCIÀ» 2021

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies participa en la quinzena edició de la campanya «Llegir en valencià», dedicada enguany a alguns dels espais naturals més singulars del nostre territori amb el lema «Els nostres parcs naturals».La campanya té com a objectiu posar en valor la lectura en valencià així com potenciar espais naturals de les comarques valencianes. «Llegir en valencià, els nostres parcs naturals» permetrà viatjar a onze parcs naturals valencians sense eixir de casa. De la mà d’autors i autores valencians descobrirem els secrets que amaguen Penyagolosa, l’Albufera, les Salinas de Santa Pola, el Túria, el Penó d’Ifach, les Falçs del Cabriol, el Montgó, la Serra de la Calderona, la Font Roja, Puebla de San Miguel i les els Columbrets.

Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats, com són Martí Domínguez, Mariló Álvarez Sanchis, Gracia Jiménez, Juan Carlos Ventura, Jordi Raül Verdú, Teresa Broseta, Mercè Climent, Marta Meneu-Borja, Lliris Picó, Jordi Colonques i Joan Andrés Sorribes. Així mateix, les cobertes de la col·lecció han sigut dissenyades per a l’ocasió per il·lustradors i il·lustradores valencians, com Paula M. Rufat, Eli M. Rufat, Tres Voltes Rebel, Marc Bou, Alba López Soler, Raquel Carrero, Naranjalidad, Irene Bofill, Fran Parreño, Lidia Boix i Adela Marzà. A més, a l’interior dels llibres hi ha il·lustracions de l’artista valencià Fran Parreño sobre les zones que formen part de la col·lecció.

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de quinze anys, fomenta la cultura i la lectura en la nostra llengua, i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com els que s’inicien en la lectura en valencià.