La MARCEL torna de nou als carrers de l’Eliana

La V edició de la Mostra d’Arts de Carrer de l’Eliana (MARCEL) tornarà la setmana vinent als carrers de la localitat després de l’aturada del passat any a causa de la pandèmia. En concret se celebrarà entre el dissabte 30 i el diumenge 31 d’octubre en una versió encara reduïda, però que espera omplir de públic de totes les edats, com en altres anys, els espais escènics de l’Eliana. La MARCEL és un projecte cultural que busca acostar el teatre, les arts circenses o la dansa, entre altres disciplines artístiques de carrer, als veïns i veïnes del municipi, democratitzant així la cultura i fent-la accessible en igualtat de condicions per a tothom.

Les actuacions arrancaran el dissabte a la vesprada amb ‘Save The Temazo’ a càrrec d’aquesta ONG internacional que investiga les interrelacions entre la música, les emocions i la gresca en general. En aquest xou circense el públic participarà en el rodatge d’un vídeo promocional. Una experiència a 10 metres d’altura que canviarà la percepció de la realitat de totes les persones assistents. La cita tindrà lloc a les 18.30 hores, de la mà de Col·lectiu Frenètic, en la plaça d’Europa del Parc de la Pineda.

A continuació, i sobre el mateix emplaçament del parc, tindrà lloc l’espectacle ‘Migrare’ a càrrec de Maduixa Teatre. En ell, quatre dones i un espai minat d’obstacles, d’odis irracionals i prejudicis dels qui van haver de deixar la seua terra d’origen, busquen ara un lloc on arrelar-se i poder ser. Aquest serà un espectacle sobre la seua lluita, la de dones fortes, valentes i, sobretot, resilients. Aquesta escena de dansa tindrà lloc a partir de les 20 hores.

Aquesta cinquena edició tancarà el diumenge 31 amb un espectacle per a públic familiar, a partir de les 12 del migdia en la plaça Pau i Llibertat-Lluís Escribà. ‘Píxels Offline’, a càrrec de la Banda del Drac, brindarà una gran festa musical de rock, pop i tecno plena de cançons i jocs per a xiquets i xiquetes. En un videojoc viuen els Píxels que, per error, entren en la realitat dels éssers humans. Arribat el moment de tornar a la seua realitat virtual i reunir a tots els seus amics per a acomiadar-se, el joc es complicarà.

La regidora de Cultura, Eva Santafé, ha celebrat l’esperat retorn d’aquesta Mostra que ja forma part de la identitat d’elianers i elianeres i ha convidat a omplir les places per a gaudir de les millors companyies nacionals. ‘En 2022 la MARCEL tornarà a la seua data habitual del mes de maig si totes les condicions sanitàries de la pandèmia ho permeten’, ha avançat l’edil.

 

Font: Ajuntament de L’Eliana