La Pobla de Vallbona aprova la delegació de competències per a construir el segon Institut

  • La Generalitat invertirà 10.652.985 euros en el nou institut amb capacitat per a 810 alumnes.
  • El segon institut està previst que entre en funcionament el curs 2025-2026.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat la delegació de competències de la Conselleria d’Educació per a la Construcció del nou institut. El centre s’inclou dins el programa Edificant de la Generalitat i està dotat amb un pressupost de 10.652.985 euros.

El ple de l’Ajuntament assumix així de les competències delegades que permet iniciar la licitació del projecte i direcció de l’obra. En 2023 començarà la construcció de l’Institut que està previst que finalitze en 2025.

El centre ocuparà una superfície de 13.762 metres quadrats i estarà ubicat a la zona nord-est del nucli urbà. L’Ajuntament ha començat ja les gestions per obtindre el terreny amb el desenvolupament urbanístic del sector R-18 on anirà ubicada la infraestructura educativa.

El segon institut tindrà capacitat per a 810 alumnes i ha de servir per a descongestionar l’IES La Vereda. Disposarà de quatre unitats per a cada curs de l’ESO i tres unitats de batxiller, una d’arts, una d’humanitats i ciències i una de ciències i tecnologia. En cicles formatius oferirà la branca de comerç i màrqueting, tècnics en activitats comercials, i tècnic superior en gestió de vendes i espais.

L’actual centre compta amb 1.200 alumnes quan la seua capacitat és de 700, el que obliga el centre a fer classes al matí i a la vesprada. En 2017, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat la construcció d’este equipament educatiu, una sol·licitud en 2020 es va incloure dins el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.