La Policia Local d’Alboraia inicia una campanya per a conscienciar en les normes d’ús dels patinets elèctrics

La Policia Local i el consistori han preparat aquesta iniciativa per a incrementar la seguretat viària dels vehicles de mobilitat personal

L’Ajuntament d’Alboraia i la Policia Local han iniciat una campanya informativa sobre les normes i recomanacions d’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), entre els quals es troben els patinets elèctrics, l’ús dels quals s’ha fet molt habitual en els últims anys.

La campanya té com a objectiu incrementar la seguretat viària en general, i especialment conscienciar a les persones que usen aquest tipus de vehicles. Aquesta iniciativa consta de diferents imatges que resumeixen les normes i recomanacions d’ús d’aquests, i que s’aniran publicant i recordant en les xarxes socials de la Policia Local d’Alboraia i del consistori durant el mes de febrer.

A més, els i les agents del municipi faran una labor informativa a peu de carrer amb les persones usuàries d’aquesta mena de vehicles, per a també reforçar el compliment de les normes i recomanacions dels patinets.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, el regidor de Seguretat, Sebastián Torres, i el regidor de Participació Veïnal, Manuel Andreu, han presentat hui la campanya junt al cos policial del municipi.

Els Vehicles de Mobilitat Personal són vehicles i poden comportar riscos. Per tant, han de seguir unes certes normes com la velocitat màxima, la prohibició de consumir alcohol o drogues o portar acompanyants, entre altres. També han d’obeir els senyals i normes de trànsit, i no poden circular per voreres ni zones de vianants. Aquestes són algunes de les normes en les quals es farà èmfasis en la campanya.