L’ajuntament de Cocentaina presenta les noves rutes de turisme per a 2022

L’ajuntament de Cocentaina per mitjà de la regidoria de Turisme va presentar de manera oficial en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), la nova programació de rutes que hi ha previst traure al llarg del 2022. En total s’han programat 8 rutes temàtiques per a reivindicar el patrimoni històric, cultural i natural que atresora la vila comtal.

 

Precisament amb la finalitat de fomentar la promoció de l’enorme patrimoni cultural i històric s’ha programat per segon any consecutiu la «Ruta de la muralla», una ruta teatralitzada que permetrà descobrir l’antic traçat de la muralla medieval, com també el naixement i el desenvolupament de la vila en el segle XIII. La segona de les rutes, «Cocentaina en guerra» té com a protagonista els refugis de la guerra civil dispersos per la població. Un recorregut pels carrers del municipi per a conéixer el desenvolupament de la guerra a la població i tot l’entramat de refugis que es va a portar a terme dins l’anomenada defensa passiva. Una altra ruta que cal destacar és la «Ruta d’art Barroc», una ruta diferent on conèixer les creacions més importants i belles d’art en edificis civils i religiosos que sorgiren entre els segles XVI al XVIII.

 

Cocentaina, a més, fa un aposta decidida per un turisme familiar, sostenible i en connexió directa amb el seu parc natural de la Serra Mariola. Per això, s’han programat rutes de senderisme local i intermunicipals; també es repetiran les jornades d’astroturisme que van tindre l’any passat una acollida magnífica. També el reg tradicional i els llavadors i les fonts del municipi es donaran a conèixer mitjançant una «Ruta de l’aigua» amb un recorregut amb bicicleta. Per últim, i no menys important, es treballa ja en la «II Jornada de Recreació Històrica», un esdeveniment multitudinari on van participar el passat desembre més de 500 persones i on es tracta de recrear de manera fidedigna com era la vida a la Cocentaina del segle XIII.

 

Segons el regidor de Turisme, Ivan Jover, les dates de les rutes prompte eixiran publicades i incideix en el fet que seran gratuïtes, tot i que serà necessari, en la major part, adquirir prèviament l’entrada en la web cocentaina.entrades.es. A més de les rutes esmentades, el regidor comenta que es preveu obrir al llarg de l’any els seus dos castells, el Palau Comtal i també el Refugi Antiaeri.