L’estudi andalús d’Hèctor Salcedo, amb el projecte Orangerie guanya el projecte Europan Alzira

El comitè nacional d’Europan 16 Espanya, ha donat a conèixer hui els guanyadors del concurs en les 7 ciutats que representaven l’estat espanyol en Europa i en el cas d’Alzira, s’ha premiat el projecte l’Orangerie, una proposta que intenta posar en valor els habitatges bioclimàtics i la cohesió urbanística i social de la ciutat. El guanyador de l’Europan 16, permetrà que la rehabilitació urbanística del Baix Torretxò siga finançada amb fons europeus.

 

En total han estat guardonats 40 projectes que es desenvoluparan en 9 països europeus. El projecte seleccionat per a la ciutat d’Alzira porta per nom l’Orangerie, una proposta dissenyada per l’arquitecte Héctor Salcedo García i el seu equip amb seu a Sevilla. Salcedo proposa amb este projecte promoure un urbanisme inclusiu capaç de regenerar el barri de l’Alquerieta tenint en compte el seu bagatge històric i el seu entorn natural. El disseny dels habitatges està pensat per a reduir el seu impacte ambiental i el consum energètic gràcies als materials de construcció.

 

L’Orangerie ha estat seleccionat entre les dotze propostes arquitectòniques que es van presentar al concurs europeu Europan per a dissenyar el futur creixement i ordenació urbanística del Torretxó Baix. Juntament amb el seu caràcter mediambiental, Diego Gómez ha valorat que el projecte permetrà la unió d’esta zona d’una banda amb el barri de l’Alquerieta i d’altra amb l’Hospital. “L’objectiu ha estat en tot moment dignificar i projectar propostes que tinguen una visió de futur i d’agenda urbana per a portar a terme en la nostra ciutat. Alzira representa a la Comunitat Valenciana en este concurs que posa en el mapa del desenvolupament urbanístic la nostra ciutat” ha explicat Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

 

Este dimecres dia 15 de desembre, representants de les diferents ciutats participants, entre elles l’alcalde d’Alzira i les persones responsables dels projectes guanyadors es trobaran a Madrid per a concretar les actuacions per al futur desenvolupament dels projectes.

 

Font: Ajuntament d’Alzira