L’FVMP CELEBRA EL I CONGRÉS DE TERRA DE FESTES A BENIDORM

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) celebrarà el pròxim 2 de desembre el I Congrés de Terra de Festes, a l’Ajuntament de Benidorm.

Es tracta d’un esdeveniment en el qual participaren les principals organitzacions culturals i festives de la Comunitat Valenciana per a posar en comú experiències i coneixements sobre les festivitats i tradicions de la nostra Comunitat, com a motor econòmic i de cohesió social del poble valencià.

El congrés comptarà amb la participació per a obrir l’acte del Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana Sr. Sr. Carlos Mazón Guixot; la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes de Diego; el President de la Diputació d’Alacant i alcalde de Benidorm, Toni Pérez; i la Presidenta de l’FVMP, Rocío Cortés Grao. També assistiran el Secretari General FVMP, Miguel Bailach Luengo i el director general de Cultura, Sergio Arlandis López. L’acte tindrà lloc entre les 9.30 i 14.00 hores en el consistori benidormense.

Els principals objectius d’este congrés són analitzar les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana com a motor econòmic i el seu impacte en les economies locals; reflexionar sobre el paper de les festes i tradicions, béns culturals intangibles, com a elements d’identitat cultural i cohesió social; posicionar en el mercat la marca Terra de Festes i, en conseqüència, la Comunitat Valenciana amb les seues festes i tradicions més destacades; i establir les pautes per a internacionalitzar les festes i tradicions la Comunitat Valenciana.

A l’esdeveniment estan convidats, a més, tots els alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana, així com els regidors i regidores de Turisme i Festes d’esta. Assistiran també representants de la Comissió assessora de festes i tradicions de la Comunitat Valenciana com són la Interagrupació de Falles, les Fogueres de Sant Joan, membres de la festivitat de La Magdalena, representants de la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians (UNDEF), i de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Si desitgen assistir al congrés poden confirmar la seua assistència en el següent enllace
https://www.fvmp.es/i-congres-terra-de-festes/?lang=ca