L’FVMP INFORMARÀ TOTS ELS AJUNTAMENTS VALENCIANS DE LES AJUDES DEL CONSELL DESTINADES A HABITATGE

  • El director general d’Habitatge, Rafael Briet, mostra la seua confiança perquè «la suma de l’administració local i l’administració autonòmica multiplique el resultat».
  • El secretari general de l’FVMP, Vicent Gil, anuncia que la institució municipalista comptarà «amb un espai especialitzat en matèria d’habitatge i urbanisme».

València, 27 de febrer de 2019.- La Federació Valenciana de Municipis i Províncies informarà tots els ajuntaments de la Comunitat de les ajudes que el Consell destine en matèria d’Habitatge. Així ho han anunciat aquest dimecres el director general d’Habitatge de la Conselleria d’Infraestructures, Rafael Briet, i el secretari general de l’FVMP, Vicent Gil, durant una roda de premsa en la seu de la institució municipalista amb l’objectiu que «tots els nostres veïns i veïnes coneguen les eines que el Consell està impulsant per a garantir el dret a una llar digna».

«El dret a l’habitatge és un dret fonamental i des de l’FVMP volem coordinar-nos amb el Consell i la Direcció General per a acostar totes les mesures que impulsen en matèria d’habitatge a la ciutadania i això passa, ineludiblement, per informar i formar els municipis», ha explicat Gil. Així mateix, ha aprofitat per a anunciar que des de la institució «crearem un espai més especialitzat tant en urbanisme com en totes aquelles ajudes que tenen a veure amb garantir l’accés a un habitatge digne».

En aquest sentit, Rafael Briet ha volgut agrair la «implicació i col·laboració de l’FVMP i dels ajuntaments perquè el dret a l’habitatge siga una realitat». «Sense el municipalisme no hi ha possibilitat d’avançar, hem d’aconseguir que la suma de l’administració local i l’administració autonòmica multiplique el resultat», ha expressat el director general d’Habitatge.

Briet ha destacat el «canvi de concepte» que han viscut les polítiques d’habitatge en els últims quatre anys passant «de l’interés especulatiu del PP al fet que totes les persones tinguen un projecte de vida i accessibilitat a un habitatge digne». «Som una comunitat pionera en la posada en marxa de polítiques públiques a favor de l’habitatge, hem aconseguit posar-les en el debat polític i tenim la voluntat ferma que aquestes polítiques puguen anar de la mà del municipalisme», ha assenyalat.

El director general de la Conselleria que dirigeix Maria José Salvador ha presentat també els butlletins informatius elaborats pel departament autonòmic «perquè totes les persones sàpien i puguen accedir a les polítiques d’habitatge com ara les ajudes al lloguer, a la rehabilitació dels seus edificis, a l’eficiència energètica o del Pla Renhata». «El nostre treball ara és difondre les mesures posades en marxa, implicar la major part de les administracions públiques, treballar conjuntament amb elles perquè al final es garantisca el dret d’accés a l’habitatge», ha sentenciat.