Ontinyent dedica una ruta turística a Josep Melcior Gomis amb música en directe als carrers

L’il·lustre músic ontinyentí Josep Melcior Gomis, una de les figures culturals més importants de la història d’Ontinyent, serà protagonista d’una ruta turística el proper 12 de desembre a la seua ciutat natal.

 

Es tracta d’una activitat organitzada per la regidoria de Turisme i el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, que tindrà el seu punt d’eixida a les 10:30 hores d’eixe dia al Palau de La Vila, i que inclourà al seu pas 3 actuacions musicals en directe, a càrrec de professors i alumnes del Conservatori: dues a peu de carrer, a la Placeta de Sant Francesc i al carrer Delme a l’alçada de la Font dels Violins; i una tercera a l’auditori del Conservatori. Al seu conjunt la ruta transcorrerà per llocs emblemàtics vinculats a qui va ser autor entre d’altres del “Himno de Riego”, l’himne nacional d’Espanya durant la II República.

 

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, i la directora del Conservatori, Pilar Ferrero, coincidien en destacar “l’atractiu de l’activitat i l’estima i respecte per l’obra de Josep Melcior Gomis amb la que està organitzada”, i animaven a la ciutadania a gaudir de l’activitat tant si van a fer la ruta com si no, ja que les actuacions estan obertes al públic en general i són de caracter gratuït.

 

El grup de músics que intervindrà a la Placeta de Sant Francesc comptarà amb 4 violins (Francesc Penadés, Pau Tortosa, Maria Gandía i Àngela Marín); 2 violes (Àngel Donat i Pilar Jiménez); 2 violoncels (Carla Juan i Pau Gironés); flauta (María Portero); oboe (Rubén Casanova); clarinet (Victoria Morales); trompa (Nieves Pérez) i fagot (Miquel Morant) per interpretar “Canción patriótica compuesta en celebridad de la marcha de los Diputados a las Cortes” i el cor final de l’òpera “Le Diable en Seville”.

 

Al Carrer Delme es comptarà amb una veu soprà (Lucía Pérez) i un guitarrista (Guillermo Manuel Grau) per interpretar “La gitanilla celosa”, “El morenillo” i “El dolor de los Zelos”. Finalment, a l’auditori del Conservatori la soprà Mónica Grau interpretarà “El Ayre dañino” i “Madre la mi madre”; i les soprans Aida Llopis i Maria Vicent el “Bolero et Tirana”, amb la música al piano de Joan Josep Albinyana. Per ampliar informació cal posar-se en contacte amb la Tourist Info d’Ontinyent (ubicada al Palau de La Vila) al telèfon 962916090 o per correu electrònic a ontinyent@touristinfo.net.

 

Font: Ajuntament d’Ontinyent