Pedreguer torna al carrer per a denunciar la violència masclista

Aquest any la Comissió Municipal d’Igualtat de Pedreguer ha decidit tornar al carrer per a denunciar la violència masclista que a dia d’avui porta 69 dones assassinades. La manifestació serà el dijous 25 de novembre a les 20.00 h amb eixida des de la Plaça Glorieta de la Creu. A banda, s’ha sumat a la reivindicació la producció de 100 llençols més amb el lema de “Sense puteros, no hi ha tracta ni prostitució”.

La comissió d’Igualtat de Pedreguer ha preparat un mes de novembre baix el lema de Sumem en Feminisme com a proposta per a treballar contra la violència de gènere.

Per una banda s’ha preparat un cicle de conferències sota el títol de “Dones investigadores. La mirada feminista en la investigació social” on els tres últims divendres de novembre es presentaran obres realitzades per dones investigadores. El divendres 12 de novembre María José García Hernandorena i Isabel Gadea Peiró presentaran la seua investigació Etnografia d’una exhumació. El cas de la fossa 100 del cementeri de Paterna. El divendres 19 de novembre Raquel Ferrero i Clara Colomina presentaran Fadrines. El procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana. I l’últim divendres del mes, el dia 26 de novembre, es presentarà l’edició de Bruixes, beates i dones amb gràcia. El paper de les dones en la medicina popular al municipi de Pedreguer. Es tracta del llibre fruit dels “II Premis d’Estudis amb perspectiva de gènere 2021 Vila de Pedreguer” de la mà de la seua autora Irene Martín de Vidales i Ortiz. A la presentació es comptarà també amb representants de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, ja que han participat amb l’edició de l’estudi. Totes les xerrades tindran lloc a la casa de la cultura a les 19.00 h.

Per altra banda el departament de cultura ha aconseguit dur a Pedreguer l’exposició Dones de la República Fent Història que estarà disponible del 15 de novembre al 5 de desembre a la casa de la cultura.

Per a finalitzar el mes de novembre hi haurà dos actes: per un costat una performance contra la violència de gènere el dia 28 de novembre a les 12.00 a la plaça de l’Amistat, a càrrec per grup de les 9 muses; i per altre costat la presentació del III Concurs de Microrelats d’Igualtat i Diversitat de l’IES el dimecres 30 de novembre a les 19.30 a la casa de la cultura.

 

Font: Ajuntament de Pedreguer