QUICO FERNÀNDEZ, A LA COMISSIÓ DE COMISSIÓ D’INDÚSTRIA I COMERÇ, TURISME I NOVES TECNOLOGIES DE LES CORTS

El vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Quico Fernàndez, ha comparegut a la a la Comissió de Comissió d’Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de les Corts Valencianes per a parlar de la visió municipalista respecte a la Projecte de Llei de la Generalitat de Gestió modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Quico Fernàndez ha destacat durant la seua compareixença que el nou text que preten modificar la llei aporta el fet de protegir i fomentar el creixement de la indústria al nostre territori. Segons Fernàndez “aquesta llei avança a un nou marc jurídic regulador del sector”. Per altra banda, el també alcalde de Sagunt va fer ressó en que un dels aspectes més innovadors d’aquest Projecte de Llei és el gran protagonisme que adquireixen les entitats de gestió i la força del municipalisme, ja que és pretén fomentar la implicació municipal i la col·laboració publicoprivada en la gestió i millora de les infraestructures en les àrees industrials.

D’altra banda, ha considerat un “encert” el fet d’ apostar per què “els ajuntaments, tinguen un eina més, que implique directament en la gestió als usuaris o usuàries dels polígons industrials, per tal d’atendre de forma més acurada les seues necessitats. No podem oblidar que, els polígons són les ciutats de la producció en l’horari laboral.”.

Quico Fernàndez també ha fet palesa la necessitat que aquesta Projecte de Llei millore en el camí d’obrir  la possibilitat de la promoció d’aquestes entitats des del propi àmbit local, en determinades ocasions i en aquells municipis amb caràcter industrial clar, on l’economia d’escala aconselle una major implicació de l’administració local.