RUBÉN ALFARO ES NOMENAT VICEPRESIDENT DE LA XARXA D’ENTITATS LOCALS PER A l’AGENDA 2030 DE LA FEMP

• Un total de 26 ajuntaments valencians i la Diputació d’Alacant s’adhereixen a la xarxa d’entitats locals.
• El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d’Elda, destaca l’oportunitat que aquesta Xarxa ofereix als municipis valencians per a aconseguir la implementació dels *ODS en les seues polítiques públiques.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro, és elegit vicepresident de la Xarxa d’Entitats Locals per a desenvolupar els ODS de l’Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, durant l’assemblea constitutiva celebrada aquest demà.

L’acte ha sigut presidit per Abel Caballero, president de la FEMP, el secretari general, Carlos Daniel Casares, i el president d’aquesta xarxa de treball i l’alcalde de Palma, José Francisco Hila.

A la Comunitat Valenciana, un total de 26 ajuntaments i la Diputació d’Alacant s’han adherit a aquesta xarxa; 10 de consistoris locals d’Alacant, 12 de València i altres 4 de Castelló. A nivell nacional, han sigut un total de 167 entitats locals adherides, la qual cosa sumaria més de 16 milions d’habitants i estan pendents 13 entitats per adherir-se.

Alfaro ha destacat que “aquesta xarxa constitueix una gran oportunitat per a alinear als ajuntaments amb els objectius de desenvolupament sostenible establits per l’ONU. Unes metes que, sens dubte, han de marcar el full de ruta de les nostres polítiques”. A més, ha afegit el ferm compromís d’aquesta xarxa per a “treballar i conjuminar esforços per a combatre la desigualtat en l’esfera econòmica, social i ambiental dels municipis”.

En aquesta assemblea s’ha aprovat la constitució i les normes de funcionament de la Xarxa, així com els membres del Consell i el pla de treball anual.

La xarxa de EELL per a desenvolupar els ODS de l’Agenda 2030 de la FEMP, té com a objectiu vetlar per la responsabilitat dels governs locals en el seu compromís per a localitzar i implementar els ODS de l’Agenda 2030 de manera transversal en les polítiques públiques municipals. A més, des d’aquesta Xarxa s’oferiran pautes, informació i propostes d’actuacions per a fer front a la crisi provocada pel COVID 19, tenint present les premisses de l’Agenda 2030.

Des de la FEMP, el seu president, Abel Caballero, ja li va transmetre personalment a Rubén Alfaro que ocuparia la vicepresidència d’aquesta xarxa el mes de febrer passat.