Teatre de carrer, jocs i música seran els protagonistes del festival ‘Passa a la Plaça’ a Borriana

  • Una nova iniciativa municipal emmarcada en les festes de Sant Blai per al dissabte 19 de febrer, en una jornada on es fusionen activitats i espectacles gratuïts a la plaça Major

 

Borriana (09.02.22).- L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Festes, ha organitzat una programació familiar especial emmarcada en les festes de Sant Blai d’enguany, que sota el nom “Passa a la Plaça” inclourà un ampli ventall d’activitats gratuïtes i obertes durant tota la jornada el dissabte 19 de febrer al centre de la ciutat.

Es tracta, segons ha explicat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, “d’una producció a mida que transformarà la plaça Major de Borriana en un continu decorat, un espai no convencional, amb nombroses activitats i actuacions gratuïtes que formaran part del festival”.

Monferrer ha assegurat que el festival “Passa a la Plaça” és una aposta ferma del govern municipal per les arts escèniques, i en aquesta ocasió al carrer, i també per les companyies de la província d’arts de carrer, amb l’objectiu de fer múscul en un temps especialment complicat per al sector de la cultura i, especialment, per a les arts escèniques”.

Així doncs, la plaça Major serà l’escenari en què es podrà gaudir de les activitats i espectacles a càrrec de la companyia de teatre de carrer de la província La FAM Teatre, en horari matinal d’11h a 14h i vespertí de 17h a 20h. Un espai a l’aire lliure en què es poden controlar més fàcilment els accessos i garantir en tot moment la seguretat del públic i el compliment correcte de les normes contra la covid-19.

Dins de la jornada festiva, Puck Cinema Caravana, el cinema més xicotet del món, estarà en la plaça amb un curtmetratge cada 5 minuts per a nuclis reduïts de públic en horari d’11h a 14h i de 17h a 20h, i també en el mateix horari estarà la Troupe de Jocs, amb 10 jocs gegants d’allò més particulars per a jugar grans i xicotets.

A les 12.30 hores serà el torn d’Al Teatro Sobre Ruedas, un teatre a l’aire lliure amb la seua preciosa caravana escenari i una graderia per a 150 espectadors, amb l’espectacle de carrer amb música en directe ple de crítica, poesia i bon humor, Ambicions de Marta Sitjà.

A la vesprada, de 17h a 20h, es podrà gaudir novament de Puck Cinema Caravana i la Troupe de Jocs, i a les 18.30h es complementarà novament amb l’espectacle Al Teatro Sobre Ruedas amb The Power Of 80 d’Eddy Eighty, un espectacle per a tots els públics al ritme dels anys 80.