UNANIMITAT EN L’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS DE LA FVMP

  • Unanimitat en l’aprovació dels pressupostos.
  • Antoni Such, director general d’Administració Local, participa en primer consell de l’FVMP

Marines, 18 de desembre de 2019

L’ajuntament de Marines ha acollit la celebració del primer consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies d’aquesta etapa 2019-2023. En l’obertura de la sessió ha donat la benvinguda Diego Gómez, alcalde d’Alzira i vicepresident de l’FVMP, i Lola Celda, alcaldessa de Marines. Aquest primer Consell de l’FVMP, que posa en marxa aquesta etapa de la Federació, ha comptat amb la participació d’Antoni Such, director general d’Administració Local.

El director general d’Administració Local ha assenyalat els nous reptes per a continuar impulsant millores en benefici dels ajuntaments valencians, amb el ferm suport de la Generalitat Valenciana. Destacant tres eixos claus per a enfortir el municipalisme valencià: modernització, finançament local i impuls a projectes en col·laboració directa amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Such ha assenyalat «en la modernització de l’administració local és prioritària l’impuls d’una política expansiva dels serveis públics». Anunciat una partida pressupostària específica per a tal fi i que definirà les seues accions en la comissió mixta Generalitat-FVMP.

A més, ha informat que la Direcció General d’Administració Local assumirà el servei de tutela financera, fins ara dependent de la Conselleria d’Hisenda, la qual cosa permetrà simplificar i agilitar tràmits als ajuntaments valencians.

D’altra banda, ha assenyalat «hem de seguir units en la reivindicació de la regla de despesa per a poder complir amb les responsabilitats en la gestió municipal. No pot ser que els bancs estiguen cobrant interessos a alguns ajuntaments per tindre diners que no se’ls deixa invertir en els seus municipis». Indicant que hem de continuar reclamant el canvi de lleis generalistes que limiten la capacitat de gestió pública a les administracions locals.

Finalment, ha assenyalat que en aquesta legislatura es continuarà treballant la despoblació des de la nova Direcció General creada específicament per a avançar en aquesta problemàtica, es potenciarà les mancomunitats comarcals i es mantindrà el Fons de Cooperació Municipal.

L’FVMP ha aprovat en aquesta sessió els pressupostos per al present any per unanimitat de tots els grups polítics amb representació en l’entitat (PSOE, Compromís, PP, Ciutadans i Esquerra Unida-PV)

El secretari general, Vicente Gil, ha informat «iniciem aquesta etapa amb un deute pràcticament a zero, a excepció de la hipoteca pendent de la seu». Gil ha destacat que aquests pressupostos reflecteixen el sanejament dels comptes, la qual cosa permet dotar-nos de majors eines per a complir amb les expectatives dels socis i respondre positivament a l’augment d’activitat i de projectes iniciats per la Federació.

També s’ha confirmat, dins de l’ordre del dia, el reglament de les comissions de treball, fòrum de participació dels electes municipals.

L’FVMP inicia aquesta nova etapa amb la constitució del Consell, òrgan de govern triat en la passada assemblea general, i que desenvolupa la seua activa sota la presidència de l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro.

La reunió s’ha tancat amb l’agraïment del vicepresident de l’FVMP, Diego Gómez, per l’esforç de tots els grups polítics a buscar punts en comú i a crear un espai de treball per a benefici col·lectiu i debat dels temes d’interés de tots els alcaldes i alcaldesses.

⇒GALERIA IMATGES

Vídeo Antoni Such Director General d’Administració Local i Vicent Gil Secretari General FVMP

Vídeo Diego Gómez, Vicepresident de la FVMP

Vídeo Dolores Celda, Alcaldessa de Marines