COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL FONS DE COOPERACIÓ MUNICIPAL

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) participa en la comissió de seguiment del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, que va tenir lloc divendres passat 24 de gener a la Biblioteca del Palau de la Generalitat.
El Secretari General de la FVMP, Vicent Gil, va acudir també a l’aprovació d’aquests fons acompanyat per altres membres de la federació com l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, i l’alcalde de Rafelbunyol, Francisco López. Per part de la Generalitat van estar presents en la reunió, Alfred Boix, Secretari Autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Antoni Such, Director General de l’Administració Local i Jeannette Segarra, Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblamiento.
Sobre el Fons de Cooperació Municipal
El Fons de Cooperació Municipal es va posar en marxa durant la legislatura anterior amb la finalitat d’aportar recursos amb criteris objectius als municipis perquè puguen realitzar inversions amb total autonomia de decisió.
Durant els últims exercicis, la Generalitat ha destinat 40 milions d’euros anuals per a millorar l’autonomia i finançament local, que s’han distribuït de manera incondicionada i amb criteris de població ponderats per a beneficiar als ajuntaments més xicotets.