JORNADA: LA REUTILITZACIÓ EN EL MARC DE L’ECONOMIA CIRCULAR: UN DESAFIAMENT NECESSARI

La Càtedra de Transformació del Model Econòmic: Economia Circular en el Sector de l’Aigua té el plaure de convidar-li a la jornada sobre La reutilització en el marc de l’economia circular: un desafiament necessari en l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València (carrer Quart, 80), el pròxim dimecres 30 d’Octubre, de 9 a 14:30. S’adjunta el programa previst. Se sol·licita inscripció (gratuïta) a través del següent link.

https://catedraecocircular-uv.com/

En la trobada es presentarà la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la UV: Economia Circular en el Sector de l’Aigua, i reunirà experts universitaris, directius d’empreses, professionals i responsables de l’Administració per a parlar de l’escassetat d’un recurs bàsic com és l’aigua i de la necessitat d’un nou paradigma en el seu tractament.

I és que la falta d’aigua suficient s’està accentuant en moltes àrees territorials, com és el cas de la Comunitat Valenciana, amb greus efectes sobre el nostre medi ambient i la nostra economia. Convé adoptar mesures d’eficiència hídrica i abordar la reutilització de les aigües residuals tractades com un mitjà segur i viable d’augmentar el subministrament d’aigua reduint la pressió sobre uns recursos hídrics ja sobreexplotados.

Així, cal reconsiderar el nostre enfocament tradicional sobre el consum d’aigua per a adoptar noves estratègies que possibiliten que aquest recurs vital siga reutilitzat al màxim. Aquest canvi de paradigma suposa avançar cap a un enfocament d’economia circular en què les aigües residuals ja no són vistes com a deixalles, sinó com un recurs valuós en un context d’escassetat d’aigua. Una combinació de regulacions, incentius i la intervenció de tots els actors implicats serà clau per a transformar els criteris de gestió dels recursos hídrics.