LA FVMP RECLAMA UNA SOLUCIÓ PERQUÈ ELS MUNICIPIS VALENCIANS NO ES QUEDEN SENSE LES AJUDES PER A MODERNITZAR ELS POLÍGONS

L’entitat municipalista reitera la seua sol·licitud de reunió amb el conseller d’Economia.

València, 16 de gener de 2019.-

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha reclamat a la Conselleria d’Economia una solució perquè els municipis valencians no es queden sense les ajudes convocades per la Generalitat per a modernitzar els seus polígons industrials. Des de la FVMP han assegurat que estan rebent la inquietud de multitud d’ajuntaments que veuen com podrien quedar-se amb un projecte iniciat i sense la capacitat econòmica per a fer front el seu desenvolupament.

L’entitat municipalista ha criticat que les condicions que ha establit la Conselleria per a la concurrència i execució d’aquest tipus d’ajudes dificulta que els ajuntaments més xicotets puguen complir amb els requisits amb el risc afegit a sol·licitar l’ajuda, començar el projecte i no acabar-ho en els terminis sol·licitats a causa de la falta de personal i pulmó financer amb el qual si que expliquen els ajuntaments més grans. A més, en aqueix cas, estaria el risc de deixar un forat econòmic molt important per a aquests municipis i que seria més perjudicial per als consistoris amb menor possibilitat pressupostària.

Des de la FVMP han indicat que les ajudes plantejades per la Conselleria són una notícia molt positiva per a molts municipis que tenen en els polígons industrials una font molt important de la seua activitat econòmica i d’ocupació. Per açò, han incidit que no reclamen la fi de les ajudes, que veuen totalment necessàries, sinó el canvi de les condicions per al seu accés i execució i perquè no suposen un problema sinó que siguen un benefici per als municipis.

L’entitat municipalista ha destacat que esperaven que les convocatòries de les ajudes per a 2019 serviren per a rescatar a aquelles localitats que van emprendre els projectes de modernització i reforma dels seus polígons industrials però que es van quedar a meitat a causa de les estretors i limitacions de la pròpia convocatòria.

Per açò, responsables de la Federació han demanat una reunió amb el conseller d’Economia, Rafael Climent, per a abordar l’assumpte i traslladar la inquietud dels ajuntaments que veuen en aquesta subvenció una forma de pal·liar la falta d’inversió a les àrees industrials que ha caracteritzat els últims 20 anys de governs Així mateix, Des de la FVMP es reitera la necessitat d’abordar aquest assumpte, recordant que el passat 28 novembre ja es va sol·licitar reunió amb el conseller Climent en la seua qualitat de President de l’IVACE , per a traslladar la inquietud dels ajuntaments que veuen en aquesta subvenció una forma de pal·liar l’oblit en inversions que s’ha sufirdo durant dècades.

La FVMP no ha dubtat a valorar l’aposta del Consell pel municipalismo i pel foment de mesures que milloren l’autonomia local com el Fondo de Cooperació, les ajudes contra la despoblació o les anunciades ajudes per a recuperació del patrimoni i per a municipis amb risc financer i és per açò que han assenyalat la necessitat d’obrir un diàleg entre la Conselleria d’Economia a través de l’IVACE i la Federació com a ens que arreplega les reivindicacions municipals.