L’FVMP ENTREGA ELS PREMIS FVMP AL BON GOVERN MUNICIPAL EN LA SEUA 3ª EDICIÓ

El Centre Carme de Cultura Contemporània ha acollit el lliurament de la tercera edició dels Premis al Bon Govern, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Aquests guardons es van posar amb l’objectiu de ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels nostres municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials. Aquest acte de lliurament dels Premis ha estat presidit pel vicepresident de l’FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el Director General de l’Administració Local de la GVA, Toni Such.

La creació d’aquests Premis al Bon Govern, per recompensar les Bones Pràctiques als municipis, és una mostra del compromís del municipalisme valencià a la fi d’aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials. Amb aquesta iniciativa, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha decidit impulsar i consolidar la gran tasca municipalista que els milers i milers de regidors i regidores arreu de les comarques valencianes  fan.

Les categories  i Premiats han estat:

Categoria 1. Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme.

Escola de comerç de Silla.

Ajuntament de Silla.

Categoria 2. Sostenibilitat territorial.

Xarxa d’Escoles de Gandia

Ajuntament de Gandia.

Categoria 3. Foment de la salut pública.

Prop de tu

Ajuntament d’Aldaia.

Categoria 4. Polítiques d’igualtat i integració.

Unitat LGTBIPOL

Ajuntament de la Vall d’Uixó.

Categoria 5. Transparència i foment de la participació.

Marxuquera Verda

Ajuntament de Gandia.

Categoria 6. Cultura i normalització lingüística.

2n Festival de cine i música de Castelló CIM

Ajuntament de Castelló de la Plana.

Categoria 7. Desenvolupament rural.

Foment de l’agricultura i l’agroecologia municipal

Ajuntament de Godella.

Categoria 8. Gestió de projectes i fons europeus.

Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat EDUSI-Transforma Castelló

Ajuntament de Castelló de la Plana.

Categoria 9. Divulgació i protecció de drets i llibertats.

Exposició Villa Rusia. La Guerra Civil en Sant Joan d’Alacant. Fonts per al seu estudi.

Ajuntament Sant Joan d’Alacant.

Durant l’acte el vicepresident de l’FVMP, Diego Gómez ha posat l’accent en el fet que “En aquesta tercera edició és reflecteix que hi ha que continuar apostant, per part dels governs locals, per una forma de governar on els compromisos de canvis profunds beneficien als ciutadans, uns canvis que acaben per millorar la vida de la gent, xicotets gestos nascuts del municipalisme que signifiquen molt per al dia a dia de les persones”.

Per la seua part, el Director General de l’Administració Local, Toni Such, ha posat en valor la importància que se li dona “per part de la Generalitat Valenciana al municipalisme”. “Des del govern valencià impulsem continuament una relació de ajuda i de programes de valor amb tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Toni Such.