El ceramista i escultor Enric Mestre dóna un llibre d’edició limitada sobre la seua obra a Alboraia

L’Ajuntament d’Alboraia, en nom de la localitat, ha rebut l’últim llibre publicat sobre l’obra artística d’Enric Mestre. Es tracta d’una edició limitada que ha donat el ceramista, escultor i pintor, veí del municipi, la qual realitza un recorregut al llarg de la seua vida dins de l’escultura, el muralisme i l’obra pública.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, ha agraït la donació, destacant que és “de summa importància donar a conéixer i promoure els nostres artistes locals amb material com aquest”. En aquest sentit, recorda que la regidoria de Cultura duu a terme de manera anual una sèrie d’esdeveniments de promoció de veïns i veïnes d’Alboraia que es dediquen a l’art.

No és la primera vegada que es repeteix aquesta escena, ja que l’artista d’Alboraia és un dels ceramistes espanyols amb més publicacions monogràfiques dedicades a la seua obra i en múltiples ocasions ha entregat aquest tipus de llibres al Consistori.

El llibre ha sigut elaborat per Tan Hongyu, subdirectora i professora d’escultura de l’escola d’art de Guanzhou, la Xina. La també directora de cinema, que ha sigut premiada amb 7 premis, ja va rodar el documental anomenat ‘Dies i anys d’Enric Mestre’.

Una trajectòria mundialment reconeguda

Mestre és membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica des de 1979. En 1983 va ser nomenat acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles. Ha sigut reconegut amb nombrosos premis i ha desenvolupat la seua activitat creativa en ciutats de tot el món.

De fet, s’ha dut a terme una exposició d’escultura i ceràmica a Kyoto, el Japó, en la qual es troben obres de tres prestigiosos artistes: Enric Mestre (Espanya), Sándor Kecskeméti (Hongria) i Yasuo Hayashi (el Japó). A Alboraia es pot gaudir de les seues obres en ubicacions com l’entrada de Port Saplaya o en l’accés a la platja de la Malva-rosa en La Patacona.

 

Font: Ajuntament d’Alboraia