EL VICEPRESIDENT DE LA FVMP, DIEGO GÓMEZ, PARTICIPA A MADRID DE L’ACTE DE REIVINDICACIÓ DEL DRET CIVIL VALENCIÀ

El vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha participat en l’acte que s’ha desenvolupat en el Congrés dels Diputats, organitzat per l’Associació de Juristes Valencians (AJV), per a reivindicar el Dret Civil Històric valencià.

El president de l’associació de Juristes Valencians, José Ramón Xirivella, juntament amb l’expresident del Tribunal Constitucional Pascual Sala han sigut presents en aquest acte reivindicatiu en defensa del Dret Civil valencià. L’objectiu d’aquesta iniciativa ha sigut demanar al Congrés que es tramite una reforma constitucional que permeta recuperar l’autogovern previst en l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana de 2006.

“Ja és hora de recuperar de manera real el nostre autogovern en termes d’igualtat amb la resta de les autonomies amb tradició foral. Cal assumir el màxim nombre de competències, resoldre el gravíssim problema del finançament i recuperar el nostre dret civil. És de justícia reclamar la igualtat i la recuperació del qual se’ns va llevar per la força”, ha assenyalat el vicepresident de la FVMP, Diego Gómez.

Des de fa anys, la societat civil valenciana està mobilitzada, amb el suport de més de 500 ajuntaments, per a la recuperació del Dret Civil Valencià, perquè les Corts Valencianes tornen a tindre la competència que els va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional l’any 2016.

L’acte s’ha celebrat en el Congrés dels Diputats i ha comptat també amb la presència de Rubén Martínez Dalmau, vicepresident del Consell; la consellera de Participació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Rosa Pérez; el vicepresident de les Corts, Jorge Bellver; el degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València, Javier Palao i el secretari general UGT-PV, Ismael Sáez.