Foios presenta la seua programació per a les Falles de 2022

  • La Junta Local Fallera de Foios ha organitzat una programació fallera amb els actes tradicionals de les festes

La Junta Local Fallera de Foios, en col·laboració amb la Regidoria de Festes i Falles, ha organitzat la programació per a les Falles de 2022 que recuperen la normalitat, a excepció de l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta  en espais interiors i en aquells espais exteriors on es produïsquen aglomeracions.

La programació fallera arrancarà el dissabte, 5 de març, amb l’Exaltació de les Falleres Majors de les tres comissions de la població, que tindrà lloc a les 19.30 hores a la Casa de Cultura. A continuació, a les 20.30 hores, arribarà el torn de la Crida per a donar la benvinguda a les Falles de 2022.

El dissabte, 12 de març, els carrers de la localitat de Foios acolliran la Cavalcada del Ninot. L’acte començarà a les 17.30 hores des de l’Albereda, i participaran les diferents comissions falleres de la localitat.

La plantà municipal es realitzarà el 14 de març, a partir de les huit de la vesprada en la plaça del Poble, on es procedirà a la col·locació d’un xicotet monument per a homenatjar el personal sanitari pel seu treball i dedicació durant la pandèmia.

L’Ofrena serà el divendres, 18 de març, a partir de les 17.30 hores, des de la Falla Avinguda-Plaça Rei En Jaume; mentre que el dia de Sant Josep (19 de març), la programació consistirà en la celebració de la missa en honor al patró (a les 12.00 hores a l’Església). A continuació, es dispararà una mascletà al pàrquing del Sector Sud, que arrancarà a les 13.30 hores.

Com marca la tradició, el món faller acomiadarà les festes amb la cremà dels monuments. Així, a les 23.00 h serà el torn de la Falla Avinguda-Plaça Rei En Jaume; a les 23.30 h serà en la Falla Màrtirs i Adjacents; a les 00.00 h en la Falla La Comunitat; i a les 00.30 h en la Plaça del Poble.

El regidor de Festes i Falles, Juan Antonio Pacha, ha animat a tota la ciutadania “a gaudir de les Falles, sense oblidar la prudència i l’ús de la mascareta quan siga necessari, ja que aquesta crisi sanitària encara no s’ha acabat”.