Iberdrola instal·la a Alberic dos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Iberdrola continua amb la seua aposta per la cura del medi ambient amb la instal·lació de dos nous punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Alberic. Situat en l’aparcament del Restaurant Doménech, al costat de l’autovia A7, es tracta d’una infraestructura composta per dos carregadors ràpids, de 50 quilowatts (kW) de potència, que estaran disponibles durant les 24 hores del dia i permetran la càrrega de fins a quatre vehicles de manera simultània. L’alcalde de la localitat, Toño Carratalá, ha visitat la nova instal·lació on ha sigut rebut per Pilar Doménech, propietària del local de restauració, i per Enrique Planells, responsable de Grans Clients i Administracions Públiques d’Iberdrola en la C. Valenciana, que els ha explicat i demostrat el funcionament dels punts de recàrrega. “Alberic torna a ratificar la seua aposta per la mobilitat sostenible i per la protecció del planeta. Ja comptàvem amb diverses estacions elèctriques per a vehicles però ara fem un salt qualitatiu, ampliant l’oferta, a més, en un emplaçament de gran rellevància per ser lloc de pas de milers i milers de cotxes. Volem fer d’Alberic un referent ineludible del compromís amb el nostre món”, ha argumentat l’alcalde, Toño Carratalá.

El projecte forma part de l’acord aconseguit entre Iberdrola i Restaurant Doménech per a conjuminar esforços en la lluita contra el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat. Per al desenvolupament d’esta iniciativa, el local de restauració ha cedit el sòl on s’ha situat el carregador mentre que Iberdrola ha aportat l’equip i la instal·lació. Amb esta iniciativa, Iberdrola avança en el seu pla de desplegament a la província de València, on la companyia ha identificat i continua treballant per a impulsar la instal·lació de punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

Els usuaris d’estos punts recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verda, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d’origen (GdOs). A més, els punts de recàrrega estan localitzats en l’App de Recàrrega Pública Iberdrola, l’única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d’Iberdrola, com els d’altres operadors. Des de l’App es geolocaliza el carregador, es comprova la seua operativitat en temps real i, en eixe cas, es pot reservar i pagar des del mòbil.

Mobilitat elèctrica i recuperació en verd

Iberdrola continua apostant per l’electrificació del transport en la seua estratègia de transició cap a una economia descarbonizada, com a palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació, així com per a la recuperació verda en el món postCOVID. La companyia desplega un pla de mobilitat sostenible, amb una inversió de 150 milions d’euros, amb el qual intensificarà el desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els pròxims anys. La iniciativa preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, en ciutats i en les principals autovies en els pròxims anys. L’aposta pel desplegament d’estacions d’alta eficiència es concretarà en la instal·lació d’estacions ultres ràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súper ràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres.

Iberdrola és conscient de la necessitat d’impulsar l’electromobilitat a Espanya a través d’una acció coordinada i eficaç amb els principals agents implicats. En este sentit, la companyia ha completat ja més de 40 acords de desplegament d’infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricadors de vehicles elèctrics.

 

Font: Ajuntament d’Alberic