IV EDICIÓ DELS PREMIS DEL BON GOVERN DE L’FVMP

Un total de 73 candidatures han optat als guardons del 2020.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha realitzat hui el lliurament dels IV edició dels Premis del Bon Govern 2020 reconeixent així les bones pràctiques municipals i posant en valor els millors projectes i actuacions en matèria de gestió pública en la Comunitat Valenciana.

A l’acte, que s’ha desenvolupat en el Centre del Carme Cultura Contemporània, han pogut assistir únicament representants dels ajuntaments premiats. A més, han comptat amb la presència del secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente; el director general d’Administració Local, Toni Such; el director territorial de la Presidència de la Generalitat, Paco Molina; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el vicepresident de l’FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el secretari general de l’FVMP, Vicent Gil.

En aquesta IV edició s’han presentat un total de 73 candidatures corresponent a 44 municipis: 13 de la província d’Alacant, 6 de Castelló i 25 de València. Els premiats rebran un guardó creat per Jordi Albinyana, artista nascut a L’Olleria, que simbolitza una al·legoria representant unes mans que emboliquen un municipi, protegint-lo i cuidant-lo.

Categories i guardonats

Desenvolupament local, ocupació, comerç i turisme

Ajuntament de Canet d’en Berenguer pel projecte #CanetPlayasegura.

Sostenibilitat territorial

Ajuntament de Vistabella pel projecte ‘Impuls de l’economia circular a través de l’aprofinament dels residus sòlids urbans’.

Foment de la salut pública

Ajuntament de Bigastro pel projecte ‘Ciber-Unreallity’, un joc en línia per a la conscienciació sobre alcohol.

Polítiques d’igualtat i integració

Ajuntament de Silla pel projecte ‘El meu talent per a la diversitat’.

Transparència i foment de la participació

Ajuntament d’Onda pel projecte Procés participatiu ‘Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables del municipi d’Onda’.

Cultura i normalització lingüística

Ajuntament de Cheste pel projecte ‘Graffitea Cheste 2020 V Festival Internacional d’Art Urbà’.

Desenvolupament rural i Agricultura

Ajuntament de Vistabella pel projecte ‘Impuls de l’economia circular a través de l’aprofinament dels residus sòlids urbans’.

Gestió de projectes i fons europeus

Ajuntament d’Altea pel projecte ‘Panell de Voluntariat’.

Divulgació i protecció de drets i llibertats

Ajuntament de Massamagrell pel projecte ‘També volem ser lliures’.

Els Premis del Bon Govern es van crear en 2016 amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma per a fer visible l’esforç de les entitats locals de la Comunitat Valenciana per realitzar polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d’aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials. Es tracta d’una mostra del compromís del municipalisme valencià per aconseguir governs locals responsables, oberts, eficaços i d’acord amb les necessitats socials del moment.