LA FVMP REUNEIX A MÉS DE 350 ASSISTENS A LES JORNADES SOBRE LA NOVA LLEI DE CONTRACTES DEL SECTOR PÚBLIC

Entre els assistens han estat des de secretaris i treballadors a càrrec de l’administració locals fins a regidors i alcaldes.

La Ciutat de la Justícia de València ha acollit durant l’u i el dos de març les Jornades al voltant de la nova llei de contractes del sector públic organitzades per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. L’inauguració de les jornades va correr a càrrec del president i viceprsident de l’entitat municipalista valenciana, Ruben Alfaro, alcalde d’Elda, i Quico Fernàndez, alcalde de Sagunt. A la posada en marxa de les sessions també va participar, Toni Such, director general de l’Administració Local de la Generalitat Valenciana.

L’objectiu d’aquestes jornades ha estat analitzar la nova situació en la que es queden els Ajuntaments en matèria de contractació, incidint, especialment, en els efectes de l’execució del nou text legislatiu en les corporacions municipals. A l’efecte de la seua aplicació a les Entitats Locals, la llei presenta importants novetats, tant en la seua aplicació generalitzada al conjunt del sector públic, com en el nou règim dels contractes menors, com per unes altres específicament previstes per a l’àmbit local i d’especial rellevància per als funcionaris d’habilitació estatal.

A les jornades han participat més de 350 persones de diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana. Els participants han estat des de secretaris i treballadors a càrrec de l’administració locals fins a regidors i alcaldes. Entre els i les ponents encarregats d’explicar la llei han estat Jonatan Baena (secretari de l’Ajuntament de Torrent), Juan Francisco Mestre Delgado (Catedràtica de Dret Administratiu de la Universitat de València), Silvia del Saz Cordero (Catedrática de Dret Administratiu de l’UNED), Eduardo García (Profesor de la Universitat Europea de València), Manuel Domingo (Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana), Patricia Boix (Letrada major del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana) o Jose María Baño (Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Complutense de Madrid).